Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζάρκου έζησαν τη χαρά του Αθλητισμού

Πολύμορφες εκδηλώσεις για την 4η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων παιδιών

Μικροί και μεγάλοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας προώθησαν προς πάσα κατεύθυνση το φετινό μήνυμα της 4ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού «ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΧΑΡΑ-ΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Με αφορρμή τον εορτασμό της φετινής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικό σχολείου Ζάρκου συμμετείχαν σε δραστηριότητες και άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στις αθλητικές δράσεις.

Η έναρξη κηρύχτηκε στην αυλή του σχολείου όπου οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή. Οι μικρές τάξεις με μπαλόνια και οι υπόλοιπες με αερόμπαλες.

Στη συνέχεια οι μαθητές πέρασαν στις αίθουσες και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών έφτιαξαν χαρτόμπαλες από εφημερίδες, ρακέτες του τένις από χαρτοκιβώτια και καλάθια –υποδοχές από πλαστικά μπουκάλια.

Όταν ολοκλήρωσαν τις κατασκευές τους πέρασαν στον αύλιο χώρο και επιδόθηκαν σε δραστηριότητες –σταθμούς, κυκλικά. Πρώτος σταθμός οι βολές στα στεφάνια. Δεύτερος σταθμός στόχος σε μπουκάλια και τρίτος σταθμός τένις .

Ακολούθησε η δημιουργία αφίσας από κάθε τάξη χωριστά, δίνοντας τα δικά τους συνθήματα.

Η ημέρα έκλεισε με την προβολή ταινίας σχετική με τα αθλήματα και τους ολυμπιακούς αγώνες.

Η διευθύντρια του σχολείου ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Διδασκόντων για τον συντονισμό και την οργάνωση των δραστηριοτήτων αλλά και τους μαθητές του σχολείου για τη συμμετοχή τους, τη συνεργασία και την άριστη συμπεριφορά τους.