Τα Τρίκαλα τίμησαν τους Αγίους τους, μαζί και του Δανιήλ εκ Τσιοτίου καταγομένου

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης κλήρος και λαός υποδέχτηκαν τεμάχια λειψάνων τοπικών Αγίων της εκκλησίας μας

Με ιδιαίτερη τιμή και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια κλήρος και λαός των Τρικάλων υποδέχτηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τεμάχια λειψάνων των τοπικών Αγίων της Εκκλησίας.

Μεταξύ των λειψάνων που μεταφέρθηκαν στον Ιερό, Μητροπολιτικό, Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων και η Τίμια Κάρα του Οσίου Δανιήλ εκ Τσιοτίου καταγομένου, η οποία φυλάσσεται στα Μετέωρα, σημείο που μόνασε ο Φαρκαδόνιος Άγιος και ασκήτευσε.

Η θρησκευτική εκδήλωση διεξάγεται για μια ακόμη χρονιά στα Τρίκαλα, ως τιμή προς τους Τρικαλινούς Αγίους, Βησσαρίωνα, Νικολάου εκ Μετσόβου, Δανιήλ του εκ Τσιοτίου και του Εφραίμ Τρίκκης.

Καθιερώθηκε να εορτάζεται από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, ως ημέρα συνάξεως πάντων των Τρικαλινών Αγίων. Κατά το τελετουργικό αποφασίστηκε την παραμονή να μεταφέρονται τα σωζόμενα Λείψανα των Αγίων και τελείται η λιτάνευση στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων προς Αγιασμό και μεγάλη ευλογία όλης της Μητροπολιτικής Περιφερείας.

Το απόγευμα του Σαββάτου της 30ης Σεπτεμβρίου έγινε η υποδοχή των λειψάνων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. Ακολούθησε Πολυαρχιερατικός, Πανυγυρικός Εσπερινός χοροστατούντων των, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, του Σεβασμιώτατου μητροπολίτη Καισαριανής , Βύρωνα και Υμηττού Δανιήλ και του Σεπτού ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομου.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση των λειψάνων με κατεύθυνση τη κεντρική πλατεία. Στρατός και μπάντα του Δήμου, όπου και εκατοντάδες κληρικοί, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εφημέριοι χωριών της Φαρκαδόνας, συνόδευσαν τα λείψανα προς Αγιασμό της πόλης και των πιστών.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που λάμπρυναν την Πανήγυρη της Μητροπόλεως μας, τους ιερείς, το χριστεπώνυμο πλήθος του Θεού, τους ευλαβείς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία από τα Ιερά Λείψανα των τοπικών Αγίων μας, που μεταφέρθηκαν και θα φυλάσσονται ως πολύτιμος θησαυρός στον Μητροπολιτικό Ναό των Τρικάλων επί τριήμερο.
Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος με την γλαφυρότητα του λόγου του αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην τιμή που πρέπει να αποδίδουμε στους Αγίους της πίστεώς μας και πως πρέπει ο καθένας μέσα από τον προσωπικό του αγώνα να μιμείται τα φωτεινά παραδείγματα της βιωτής του κάθε Αγίου.