Θυμήθηκαν τα μαθητικά χρόνια κάτοικοι απόφοιτοι του δημοτικού σχολείου Φανερωμένης

Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν οι αναμνήσεις όμως εκείνων των εποχών παραμένουν άσβεστες

Σχεδόν πέντε δεκαετίες συμπληρώνονται από τότε που οι μικροί μαθητές λάμβαναν το απολυτήριο του δημοτικού σχολείου Φανερωμένης ή βρισκόταν στο στάδιο της αποφοίτησης.

Από τότε πέρασαν περίπου 50 χρόνια. Οι μικροί τότε μαθητές έπαιρναν το δρόμο για το γυμνάσιο και μετέπειτα το πανεπιστήμιο, άλλοι παρέμειναν στα γενέθλια χώματα για να ασχοληθούν με τη γη. Όλοι τους αργότερα δημιουργούσαν τις δικές τους οικογένειες, έκαναν ο καθένας ξεχωριστά επαγγελματικά βήματα και διέπρεψαν σε κάθε τομέα.

Τα αμούστακα τότε παιδιά, σήμερα είναι γονείς και παππούδες. Κι όταν περνούν από την αυλή του σχολείου τους ή ακούν στους δρόμους του χωριού παιδικές φωνές, θυμούνται τα παιδικά, τα εφηβικά και τα χρόνια της νιότης.

Αυτά τα χρόνια ήρθαν να αναπολήσουν το Πάσχα μια παρέα ανθρώπων τριών σχολικών χρόνων της Φανερωμένης που συναντήθηκαν στο χωριό τους με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα. Κατά την συνάντηση, όλοι τους είχαν να θυμηθούν πολλά παρότι ο χρόνος έρχεται να αφήσει στα πρόσωπα τους τα σημάδια του. Από παιδιά σήμερα είναι γονείς και καμαρώνουν τα παιδιά και πολλοί από αυτούς τα εγγόνια τους. Είχαν να θυμηθούν τις σκανδαλιές, τις χαρές και στερήσεις εκείνων των εποχών, τις δικές τους αλλά και των συνομηλίκων τους όμορων χωριών, που πάσχιζαν με χίλιες δυο δυσκολίες, να μεγαλώσουν στο χωράφι συντροφιά με τους γονείς τους, και μετέπειτα να μορφωθούν διαβάζοντας τα βιβλία υπό το φως της λάμπας και των κεριών.

Όλα αυτά αποτελούν αναμνήσεις για τους ίδιους που ζωντάνεψαν στην γλυκιά συντροφιά τους τη Δευτέρα του Πάσχα.

Όλοι τους ανανέωσαν το ραντεβού σε εύλογο χρονικό διάστημα για να θυμηθούν όλα αυτά που ξεχάστηκαν ή έρχονται στις μνήμες τους όταν συναντιούνται στο δρόμο, στο καφενείο, σε κάθε συνάντηση.