Το αδιαχώρητο στην ετήσια χοροεσπερίδα των Φαρκαδόνιων Κυνηγών

Η διοίκηση του τοπικού Οργάνου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα,  βράβευσε τον  πρόεδρο της Πανελλήνιας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσιό Ευάγγελο, παλαιούς  κυνηγούς του δήμου Φαρκαδόνας και έθεσε τους στόχους για το τρέχον έτος με την ευχή να είναι περαιτέρω επιτυχημένο και με πολλά θηράματα.

Η αυλαία των εκδηλώσεων κοπής των πρωτοχρονιάτικων βασιλοπιτών έπεσε το βράδυ του Σαββάτου και στην Φαρκαδόνα. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας και Περιχώρων έκλεισε το κύκλο των εκδηλώσεων για την περιοχή μας με την κοπή της βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση των Φαρκαδόνιων κυνηγών επικράτησε το αδιαχώρητο, μιας και κόσμος που συγκεντρώθηκε για να ανταλλάξει ευχές και να ψυχαγωγηθεί ήταν υπέρ αρκετός.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί φορείς του νομού, όπως και τοπικοί παράγοντες που απηύθυναν τις ευχές τους στους κυνηγούς. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι διοικήσεων των Κυνηγετικών Συλλόγων Τρικάλων, Πύλης και Καλαμπάκας, του όμορου Δήμου Παλαμά, όπως επίσης και εκπρόσωποι της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας.

Τις ευχές της προς τους συμμετέχοντες, μέλη και φίλους του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας, έδωσαν η διοίκηση, η Ομοσπονδία και ο δήμος Φαρκαδόνας .

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Παλάντζας, ευχήθηκε καλή χρονιά στους συναδέλφους του και περισσότερες κυνηγετικές επιτυχίες. Επικέντρωσε την προσοχή του στο έργο που παρήγαγε ο Σύλλογος, το οποίο στηρίχτηκε από το σύνολο των μελών και χαρακτηρίστηκε επιτυχημένο. «Πραγματικά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το έργο του Συλλόγου την περασμένη χρονιά υπήρξε επιτυχημένο. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουμε, μετά τον απολογισμό που κάναμε ως διοίκηση με την ολοκλήρωση του έτους. Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν πολλοί, αρχικά η διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου που αγκάλιασαν κάθε προσπάθεια μας. Οι προσπάθειες μας σαφώς συνάντησαν την θετική ανταπόκριση της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, την οποία ευχαριστούμε θερμά», τόνισε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος.

Στην ανάγκη φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών Συλλόγων στάθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Μπαλατσιός ο οποίος κάλεσε τους κυνηγούς να συμμετέχουν ενεργά στις συνελεύσεις του περιφερειακού οργάνου.

Την αμέριστη συμπαράσταση προς τον το Σύλλογο και τους κυνηγούς εξέφρασε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας ο οποίος τόνισε για μια ακόμη φορά ότι ο δήμος θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστούν οι κυνηγοί και ο Σύλλογος.

Από την κουβέντα των κυνηγών των κυνηγών δεν έλειψαν ως ήταν αναμενόμενο και οι  κυνηγετικές συζητήσεις. Οι επιτυχίες μικρές και μεγάλες της φετινής κυνηγετικής περιόδου κυριάρχησαν στις συζητήσεις, μιας και σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η θήρα.

Στην εκδήλωση υπήρξε πλούσια λαχειοφόρος με μικρά και μεγάλα δώρα, μεταξύ των οποίων και δυο κυνηγετικών όπλων.

Το πρόγραμμα έκλεισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με πολύ χορό και διασκέδαση.