Αγανακτισμένα εμφανίζονται τα μέλη της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Ο αποκλεισμός των ευπαθών ομάδων από το δικαίωμα στην εργασία δημιουργεί σκεπτικισμό σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο

Αγανακτισμένα δηλώνουν μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρευματικού Αγώνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο μπροστά στον αποκλεισμό των ευπαθών ομάδων από το δικαίωμα στην εργασία. Η αγανάκτηση χτύπησε κόκκινο, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, μετά και την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων εργασίας του Δήμου Ηρακλείου – Κρήτης στην οποία προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να μην έχουν χρόνια νοσήματα και να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού SARS COV –2 . Όμοια προκήρυξη έχει αναρτηθεί στις 17 Ιανουαρίου και από την Περιφέρεια Αττικής (ΑΔΑ: Ρ3ΧΖ7Λ-ΚΦ5), υπογεγραμμένη από τον κ. Πατούλη που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Ο αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία και χρόνια νοσήματα από το δικαίωμα στην εργασία και από τη διεκδίκηση πρόσληψης σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί πράξη κοινωνικού αποκλεισμού, στέρησης θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος, και παραβιάζει την αρχή της δικαιοσύνης και την ισότητα των ευκαιριών.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.  

Η διοίκηση της καλεί άμεσα να αποσυρθούν όλες οι προκηρύξεις που αποκλείουν άτομα με αναπηρία και χρόνια νοσήματα, για να αποκατασταθεί η ηθική τάξη και να εξαλειφθούν τα φαινόμενα ανεπίτρεπτων διακρίσεων. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να υποστηρίζονται περισσότερο από ποτέ τόνισε η κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *