Αγκαλιάστηκε από τους Λαρισαίους η εκδήλωση της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Η εκδήλωση της Λάρισας, όπως φυσικά κι εκείνες που διεξήχθησαν τις προηγούμενες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας κι όχι μόνο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού

Αγκαλιάστηκε από τους Λαρισαίους η εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρευματικού Αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στην Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη «Κωνσταντίνος Κούμας».

Η εκδήλωση της Λάρισας, όπως φυσικά κι εκείνες που διεξήχθησαν τις προηγούμενες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας κι όχι μόνο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Γενικότερα στην εκδήλωση η προσοχή εστιάστηκε στην έγκαιρη διάγνωση, έγκυρη διάγνωση, στον εμβολιασμό, στις ανεπιθύμητες των φαρμάκων, στο όφελος της άσκησης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. σε συνεργασία με τη Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και τελούσε υπό την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στην εκδήλωση εισηγητές υπήρξαν οι:

Ο κ. Ιωάννης Πάκας, Ρευματολόγος, δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών που μίλησε για τους Εμβολιασμούς σε ρευματοπαθείς ασθενείς-πρακτικά ζητήματα.

Ο κ. Γιάννης Φατούρος, καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης που αναφέρθηκε στη Σωματική δραστηριότητα και φλεγμονή.

Ο κ. Γιάννης Κουτεντάκης, καθηγητής Εργοφυσιολογίας που στάθηκε στην άσκηση που είναι φάρμακο ακόμη και για τους ρευματοπαθείς.

Ο κ. Λάζαρος Σακκάς, Καθηγητής Παθολογίας – Ρευματολογίας επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην Ολιστική Θεραπευτική αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων.

Η Μαρία Παπαλιάγκα, Ψυχίατρος δίνοντας βαρύτητα στην Ψυχολογική και στην ψυχιατρική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους.

Ο κ. Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ που μετέφερε στοιχεία για την Ανίχνευση ανεπιθύμητων ενεργειών-Φαρμακοσταγρύπνηση, κίτρινη κάρτα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους ειδικούς ιατρούς και επαγγελματίες υγείας που αποτέλεσαν τους ομιλητές και φυσικά το κοινό που γέμισε την αίθουσα.