Αγωνιούν για τους επόμενους μήνες οι έμποροι

Εκφράζουν την απογοήτευση από την καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο ενώ δεν γνωρίζουν πως θα εξελιχτεί η κατάσταση φθινόπωρο και χειμώνα λόγω της πανδημίας

Η αυλαία των θερινών εκπτώσεων έπεσε τις προηγούμενες ημέρες και στην αγορά των Τρικάλων. Παρά τις προσδοκίες των εμπόρων για άνοδο της αγοραστικής κίνησης, οι ελπίδες στο μεγαλύτερο ποσοστό των Τρικαλινών καταστηματαρχών εξανεμίστηκαν.

Αν και οι έμποροι περίμεναν να κινηθούν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα και στις υποχρεώσεις που διογκώθηκαν το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου εξαιτίας της πανδημίας, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν μιας και η κίνηση ήταν κατώτερη των προσδοκιών τους.

Προ ημερών εισήλθαμε στην φθινοπωρινή περίοδο. Πως θα πορευτούν τόσο το φθινόπωρο, όσο και το χειμώνα οι έμποροι; Πως θα εξελιχτεί η αγοραστική κίνηση μιας και οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομικά ζητήματα και δεκάδες οικονομικές υποχρεώσεις; Θα σταθεί η πολιτεία στο πλευρό των ελευθεροεπαγγελματιών και του εμπορικού κόσμου;

Είναι λίγα από τα ερωτήματα που διατυπώνουν καθημερινά οι καταστηματάρχες των Τρικάλων και ευρύτερα της χώρας μας.

Η πλειονότητα των εμπόρων έπαψε να ελπίζει αλλά πλέον εκτιμά τόσο το φθινόπωρο, πολύ δε, ο χειμώνας, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες εποχές. Αφενός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφετέρου της οικονομικής συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί. 

Στο τοπικό εμπόριο η ανησυχία είναι διάχυτη, όπως φυσικά η αβεβαιότητα και ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα, με φόντο την πανδημία.

Έντονο προβληματισμό εκφράζουν τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων εξηγώντας ότι η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε πληθώρα προβλημάτων στο εμπόριο σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, στη λειτουργία της αγοράς γενικότερα, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα εκατοντάδων καταστηματαρχών.

Μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων αντιλαμβάνονται σε μέγιστο βαθμό τις δυσκολίες. Δεν παραλείπουν να συστήσουν στους συναδέλφους τους υπομονή, αλλά σε κάθε περίπτωση εκείνο που φοβούνται είναι η μειωμένη κίνηση λόγω ενδεχόμενων νέων εξαγγελιών της κυβέρνησης για τον κορονοϊό. Αν, δηλαδή, περιοριστούμε στο γεγονός της χρησιμοποίησης μάσκας παντού και στο αν θα υπάρχει φόβος για την εξάπλωση του ιού, θεωρούν ότι θα επηρεαστούν όλες οι επιχειρήσεις. Άλλοι πάλι εξηγούν ότι τους επόμενους μήνες θα φανεί ποιος έμπορος είναι ευέλικτος για να μπορέσει να βγει νικητής στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.