Αγρίεψε ο καιρός και ο «Μπάλος» έφερε κρύο και καταιγίδες

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο σύνολο του νομού άρχισαν να σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις που συνοδευόταν από ανέμους σε κάποιες των περιπτώσεων, στοιχεία που διήρκησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Τις άγριες διαθέσεις του έδειξε από τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης ο καιρός. Το νέο κύμα κακοκαιρίας με την επωνυμία «Μπάλος» άρχισε να σαρώνει την χώρα από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις του και στο νομό Τρικάλων.

Κύρια χαρακτηριστικά η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που δεν ξεπέρασε του 10 βαθμούς ενώ πολύ χαμηλότερα κινήθηκε στα ορεινά του νομού, όπου σε σημεία έπεσαν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο σύνολο του νομού άρχισαν να σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις που συνοδευόταν από ανέμους σε κάποιες των περιπτώσεων, στοιχεία που διήρκησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο η πτώση της θερμοκρασίες ήρθε να δυσκολέψει περισσότερο την κατάσταση, καθώς από τις σχετικές ήπιες θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών μεταφερθήκαμε στην απότομη πτώση.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε πριν την έναρξη των έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ο κρατικός μηχανισμός για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στα προβλήματα που τυχόν δημιουργούνταν από την κακοκαιρία. Μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων και της Περιφέρειας βρισκόταν σε θέση μάχης, ωστόσο δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μέχρι νωρίς το απόγευμα ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν ήταν από τα συνηθισμένα με καταπτώσεις βράχων και χωμάτινων όγκων στο οδικό, ορεινό δίκτυο, που αντιμετωπίστηκε από την άμεση επέμβαση των μηχανημάτων και των υπαλλήλων.

Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία με τους Δήμους του νομού, προκειμένου αν έχει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση.

Παράλληλα ήρθε να επισκεφτεί περιοχές που σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν προβλήματα, και να συζητήσει με υπαλλήλους και Δήμους δίνοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Σχετικά με τα ποτάμια μέχρι και το απόγευμα δεν είχαν προκύψει προβλήματα. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και την Παρασκευή ενώ σημάδια βελτίωσης αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *