Δοκίμασαν τις γνώσεις τους στα Μαθηματικά μαθητές της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας

Από τα γυμνάσια και τα λύκεια των δύο περιοχών συμμετείχαν 34 μαθητές στο 80ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό της ΕΜΕ με την επωνυμία «Θαλής»

Τα μυαλά τους στα Μαθηματικά «ακόνισαν» το πρωί του Σαββάτου μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας κατά την συμμετοχή τους στον 80ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό της ΕΜΕ με την επωνυμία «Θαλής».

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗLIVE» ο 80ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στη Φαρκαδόνα αλλά και σε όλο το νομό υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.  

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νομό μας συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της EME.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων. 

Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, έτσι και φέτος λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα στο 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, το γενικό λύκειο Καλαμπάκας και το γενικό λύκειο Φαρκαδόνας. Συνολικά συμμετείχαν 211 μαθητές γυμνασίων και λυκείων, 149 από τα Τρίκαλα, 34 από τη Φαρκαδόνα και την Οιχαλία και 28 από την Καλαμπάκα ενώ την διαδικασία στήριξαν 30 μαθηματικοί των Τρικάλων.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε 4 ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία.

Η όλη διαδικασία όπως επεσήμανε και ο κ. Δημήτρης Θεοχάρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ κύλησε χωρίς προβλήματα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση του για την συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό.

Οι μαθητές που θα διακριθούν θα κληθούν να συμμετάσχουν στο επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» στις 18 Ιανουαρίου 2020 και οι διακριθέντες στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 22 Φεβρουαρίου 2020.