Ακατάπαυστοι οι Πασχαλινοί έλεγχοι στην αγορά

Μικτά κλιμάκια της ΠΕΤ και συναρμόδιων Υπηρεσιών επισκέπτονται επιχειρήσεις τροφίμων πραγματοποιώντας ελέγχους για τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων

Διανύοντας πλέον την Μεγάλη Εβδομάδα, οι καταναλωτές ξεκίνησαν τις αγορές, προετοιμάζοντας το έδαφος για την μεγάλη εορτή του Πάσχα.  

Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE», σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και οπωροπωλεία τις τελευταίες ημέρες έχουν την τιμητική τους, με τους καταναλωτές είτε να προμηθεύονται απαραίτητα είδη, είτε να προχωρούν σε έρευνα αγοράς.

Κι αν κι αυτή η γιορτινή περίοδος είναι διαφορετική σε σχέση με εκείνες που ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι έλεγχοι των κλιμακίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δεν διαφέρουν σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές. Είναι ίδιοι, εντατικοί και στοχεύουν στην προστασία του καταναλωτή, στην πάταξη της αισχροκέρδειας και της πάταξης κάθε παράνομης πράξης.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν στην τοπική αγορά αλλά και σε όλο το φάσμα του νομού. Υπάλληλοι επισκέπτονται τις επιχειρήσεις τροφίμων ελέγχοντας τις τιμές, αλλά και το σημαντικότερο την ποιότητα των προϊόντων.

Ιδιαίτερα βαρύτητα δίνεται, όπως κάθε χρόνο άλλωστε και στα σφαγεία που λειτουργούν σε όλο το φάσμα του νομού. Τα αρμόδια ελεγκτικά συνεργεία που έχουν συσταθεί, επισκέπτονται και θα συνεχίσουν μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή να επισκέπτονται τα σφαγεία προκειμένου να ελέγχουν τους χώρους και τα σφάγεια προκείμενου να αποφευχθούν φαινόμενα που θα σχετίζονται με κάθε είδους ενέργειες που θα τυχόν δημιουργούσαν προβλήματα σε καταναλωτές και ντόπιους κτηνοτρόφους.

Μέχρι και σήμερα όλα λειτουργούν κανονικά και δεν έχει παρατηρηθεί κανένα είδους πρόβλημα.