Άκρως επιτυχημένη η πρώτη εκδήλωση του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας

Στην διάρκεια της εκδήλωση έγινε εκτενή αναφορά στην διατροφή των παιδιών που βοηθά στα μέγιστα για την ανάπτυξη και την ισορροπία του οργανισμού

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας, με σκοπό την ενημέρωση των γονιών και των κηδεμόνων των μαθητών. Ο κύκλος των εκδηλώσεων άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από κοινή απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων. Οι εκδηλώσεις θα έχουν συνέχεια το αμέσως επόμενο διάστημα και στη διάρκεια αυτών οι γονείς θα ενημερώνονται σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» στόχος η διαρκής ενημέρωση των γονιών μέσα από ειδικούς και επιστήμονες.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Τζαβέλα, η οποία ανέφερε ότι μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις όλοι μαζί γονείς και εκπαιδευτικοί στοχεύουν στην δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην ενεργό συμμετοχή τους, στους ευρύτερους στόχους του σχολείου.

«Όλοι μας, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε αυτοί που μέσω της διαπαιδαγώγησης θα διαμορφώσουμε ευτυχισμένους, πετυχημένους και ενεργούς πολίτες. Θα χτίσουμε τις κοινωνίες του μέλλοντος. Καλούμαστε συχνά να πάρουμε αποφάσεις ή να δώσουμε οδηγίες για θέματα που οι πληροφορίες είναι συχνά συγκεχυμένες ίσως και αντιφατικές. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος αυτών των εκδηλώσεων. Να ενημερωθούμε από ειδικούς που εκφράζουν άποψη που προκύπτει από επιστημονικές έρευνες. Να τους ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί τους, να εκφράσουμε τις απορίες μας, να βρούμε λύσεις σε προβλήματά μας.

Μέσω των εκδηλώσεων αυτών σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην ενεργό συμμετοχή σας στους ευρύτερους στόχους του σχολείου μα περισσότερο στο να διαπλάσουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, συναισθηματικά υγιείς και υπεύθυνους πολίτες.», τόνισε η κα Τζαβέλα.

Η επιλογή του θέματος της πρώτης εκδήλωσης δεν έγινε τυχαία. Η διατροφή, και ιδιαίτερα των παιδιών, αποτελεί τη βάση της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας.

Ομιλητής της εκδήλωσης υπήρξε ο καθηγητής της ΣΕΦΑΑ κ. Θανάσης Τζιαμούρτας, τον οποίο παρουσίασε ο δημοσιογράφος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, Αποστόλης Ζώης.

«Ο κ. Θανάσης Τζιαμούρτας είναι τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ο ίδιος, είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Άσκηση και Υγεία: Αξιολόγηση και Συνταγογράφηση”. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά της αλλοδαπής με το σύστημα κριτών.

O Θανάσης Τζιαμούρτας αποφοίτησε από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988 και το 1993 πήρε το πτυχίο Master of Science από το Syracuse University. Το 1993 ξεκίνησε τις διδακτορικές του σπουδές στο University of North Carolina at Greensboro των Η.Π.Α. απ’ όπου και απέκτησε το διδακτορικό του το 1997. Ήταν υπεύθυνος ελέγχου Αντιντόπινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στο Βόλο ενώ είναι μέλος της Αμερικανικής Αθλητιατρικής Εταιρείας (ACSM) από το 1991, της Αμερικανικής Εταιρείας Δύναμης και Φυσικής Κατάστασης (NSCA) από το 1993, της Αμερικανικής Εταιρείας Φυσιολογίας (ΑPS) από το 1999 και του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Αθλητικών Επιστημών (ECSS) από το 2000. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επίδραση των ενδογενών οπιούχων στο μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης, στην επίδραση της άσκησης στην παραγωγή ελευθέρων ριζών και στο ρόλο που παίζει η έκκεντρη άσκηση στην καταστροφή του μυϊκού και συνδετικού ιστού.»

Ο Κ. Τζιαμούρτας ανέδειξε τη συσχέτιση των υγιεινών διατροφικών επιλογών στην παιδική ηλικία με την υγεία του ενήλικα και ακόμη περισσότερο με την κατάσταση της υγείας του ιδίου ατόμου στην τρίτη ηλικία. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα καθημερινής άσκησης των παιδιών όχι απλά για να διατηρηθεί ως στάση για όλη τους ζωή αλλά και για τη συμβολή της στην εξέλιξη της υγείας του ατόμου. Με απόψεις που προκύπτουν από επιστημονικές έρευνες, ενημέρωσε τους γονείς και έδωσε οδηγίες για μία ποιοτική και ισορροπημένη διατροφή.

Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε διάλογος, τέθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις με στόχο να εφαρμοστούν από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Την εκδήλωση στήριξε το φαρμακείο Κλαπανάρα με μια γενναία δωρεά στο σχολείο σε μάσκες και φαρμακευτικό υλικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *