Άμεσα δρομολογούνται οι ενέργειες για την τοποθέτηση κοντέινερ στο Διάσσελο

Στους οικίσκους θα μεταφερθούν μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Διασέλλου καθώς τα σχολικά κτήρια κρίθηκαν ακατάλληλα μετά τον καταστροφικό σεισμό

Στο ορεινό Διάσελλο του Δήμου Φαρκαδόνας ανηφόρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής με σκοπό να συναντηθούν με το πρόεδρο του χωριού κ. Ευθύμιο Μακρή και εκπροσώπους τεχνικής εταιρίας για την εγκατάσταση κοντέινερ που θα στηθούν για την στέγαση των μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.

Όπως είχε παρουσιάσει αποκλειστικά η «ΚΡΗΝΗ LIVE» ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  και επιβεβαιώνεται πλήρως στο χωριό αναμένεται να τοποθετηθεί κοντέινερ όπου θα λειτουργήσουν τα δυο σχολεία. Τα σχολικά κτήρια του χωριού, όπως είχαμε παρουσιάσει αποκλειστικά προ ημερών, έχουν δεχτεί ισχυρά πλήγματα, από το σεισμό με αποτέλεσμα να κρίνονται ακατάλληλα και να αναζητούνται χώροι για την φιλοξενία των μαθητών.

Σκοπός της συνάντησης και της επί τόπου αυτοψίας, η δρομολόγηση των εργασιών διαμόρφωσης μέρους της αυλής του σχολείου και η τοποθέτηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία όταν θα ανοίξουν τα σχολεία, των παιδιών και εκπαιδευτικών του δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της κοινότητας. Για τις ενέργειες ενημερώθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Οι δύο αίθουσες θα τοποθετηθούν στον προαύλειο χώρο, σε μέρος που δεν θα επηρεάζονται τόσο το γήπεδο μπάσκετ όσο και η παιδική χαρά που υπάρχουν εκεί και θα δώσουν προσωρινή λύση στο πρόβλημα της στέγασης που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο του Διασέλλου.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και αναμένεται εντός σύντομου χρονικού διαστήματος τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους να μπορέσουν να συνεχίσουν την εκπαιδευτική τους διδασκαλία, όταν φυσικά ανοίξουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία για διά ζώσης μαθήματα.