Άμεση ευαισθητοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων μετέβη στη Νομή και στο Πηνειό ποταμό κλιμάκιο προκειμένου να λάβει δείγματα μετά το φαινόμενο των νεκρών ψαριών

Άμεση υπήρξε η ευαισθητοποίηση του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη στο ζήτημα που προέκυψε με τα νεκρά ψάρια στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού στη Νομή του Δήμου Φαρκαδόνας. Άμεσα ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με την ευαισθησία που τον διακρίνει σε περιβαλλοντικά ζητήματα έδωσε εντολή για την εξέταση του θέματος προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του φαινομένου.

Στην Νομή μάλιστα το μεσημέρι της Παρασκευής έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με επικεφαλής τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Ντίνο Μπαρδα και τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος κ. Αγαθάγγελου Τσιάρα. Το κλιμάκιο προχώρησε στην λήψη δειγμάτων από το νερό το οποίο και θα εξεταστεί.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις ωστόσο δεν διαφαίνεται να υπάρχει πρόβλημα μόλυνσης των υδάτων, αλλά το φαινόμενο να οφείλεται στην αισθητή πτώση των υδάτων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα παρακολουθεί στενά το θέμα προκειμένου να συμβάλει στην άμεση εξάλειψη του φαινομένου, το οποίο πραγματικά προκαλεί θλίψη.