Άμεση λύση στα προβλήματα των δασικών χαρτών ζητά ο Χ. Μιχαλάκης

Στην Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη τον Ιούνιο του 2018 εντοπίστηκαν σοβαρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υποβληθείσα από την Διεύθυνση Δασών Δήλωση Ιδιοκτησίας του 2015

Την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει από τα λάθη και ταλανίζουν εκατοντάδες πολίτες του νομού μετά και την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ζητά με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρηστός Μιχαλάκης.

Με επιστολή του στη Διεύθυνση Δασών Τρικάλων ο κ. Μιχαλάκης, αναφέρεται στα προβλήματα που διατυπώνουν καθημερινά οι πολίτες, τα οποία έχουν ως συνέπεια χρήμα και χρόνο.

«Στα αποσπάσματα του Κτηματολογίου, τα οποία παραλάβανε οι πολίτες το καλοκαίρι του 2018 από το Εθνικό Κτηματολόγιο απεικονίζονταν διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου (μετά από δήλωση ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Δασών που υποβλήθηκε το 2015) και αποδόθηκε η κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο απορρίπτοντας το δικαίωμα ιδιοκτησίας των πολιτών.

Τον Ιούνιο του 2018 ξεκίνησε η διαδικασία Ανάρτησης των Δασικών Χαρτών στην Π.Ε. Τρικάλων. Στην Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη τον Ιούνιο του 2018 εντοπίστηκαν σοβαρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υποβληθείσα από την Διεύθυνση Δασών Δήλωση Ιδιοκτησίας του 2015.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολίτες για τους οποίους το δικαίωμα κυριότητας είχε ακυρωθεί με αντίστοιχη πρόκριση του δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου, να διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον διεκδίκηση, με βάση τα στοιχεία της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκαν ενστάσεις στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να τους αποδοθεί τελικά το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους.

Μετά από επικοινωνία μας με το Γραφείο Κτηματογράφησης Τρικάλων πληροφορηθήκαμε ότι οι ενστάσεις που έχουν υποβάλει οι πολίτες θα απορριφθούν, καθόσον δεν έχει γίνει ανάκληση της Δήλωσης Ιδιοκτησίας του 2015 από τη Διεύθυνση Δασών με παράλληλη υποβολή νέας δήλωσης βασιζόμενης στον επικαιροποιημένο αναρτημένο Δασικό Χάρτη.

Επειδή δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για μεγάλη μερίδα πολιτών της Π.Ε. Τρικάλων, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση υποβολή νέας δήλωσης εκ μέρους σας με ταυτόχρονη ανάκληση της προηγούμενης ώστε να γίνει:

Α) ορθή απεικόνιση της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Β) να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να μην μπουν σε διελκυστίνδα μεταξύ διαφορετικών Υπηρεσιών και Δικαστικών εμπλοκών σε μια χρονική περίοδο οικονομικής κρίσης που ήδη διανύουμε.», αναφέρεται σε σχετική επιστολή του κ. Μιχαλάκη που κοινοποιήθηκε προς την Διεύθυνση Δασών.