Αναδείχτηκε το προεδρείο του Δ.Σ. Φαρκαδόνας και οι Επιτροπές

Αναδείχτηκε το προεδρείο του Δ.Σ. Φαρκαδόνας και οι Επιτροπές

Άνοιξε το πρωί της Κυριακής με την ειδική συνεδρίαση η νέα δημοτική περίοδος και για το Δήμο Φαρκαδόνας

Πρεμιέρα το πρωί της Κυριακή για το νέο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας που συγκλήθηκε για την ανάδειξη του προεδρείου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα μέλη του Σώματος ανέδειξαν πρόεδρο του Σώματος τον κ. Βασίλη Κοκώνη, αντιπρόεδρο τον κ. Κώστα Κοκκινίδη και γραμματέα την κα Ειρήνη Κακαϊτσα.

Για την ιστορία, γραμματέα του δημοτικού συμβούλιο ο νόμος όριζε να προταθεί από την ελάσσονα αντιπολίτευση και τον τρίτο κατά σειρά συνδυασμό, που ήταν εκείνος του κ. Θανάση Μεριβάκη.

Από την πλευρά της παράταξης του κ. Μεριβάκη δεν κατατέθηκε πρόταση, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος, Γιάννης Σακελλαρίου, να προτείνει στην επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κα Ευαγγελία Στεργίου να δηλώσει υποψηφιότητα κάποιο μέλος από το συνδυασμό της.

Η παράταξη που εκπροσωπείται από δυο άτομα αρνήθηκε με την κα Στεργίου να δηλώνει, ότι ως συνδυασμός απέχει από την εκλογή προεδρείου, καθώς το αντιδραστικό περιεχόμενο του «Κλεισθένη» για την τοπική αυτοδιοίκηση, -που δεν συμφωνεί ως παράταξη-, θα το φέρει εις πέρας το προεδρείο.

Ο κ. Σακελλαρίου επανήλθε με πρόταση στο συνδυασμό της κα Ελένης Χαλβαντζά, με την επικεφαλής της παράταξης να δηλώνει ότι απέχουν από την κατάθεση πρότασης υποψηφιότητας για τη θέση γραμματέα, καθώς χρειάζεται εμπειρία, την οποία δεν κατέχουν για να είναι αποτελεσματικοί στα καθήκοντα.

Λίγο αργότερα η συμπολίτευση πρότεινε την κα Κακαϊτσα, η οποία εκλέχτηκε παμψηφεί.

Επιτροπές

Σε ήρεμο κλίμα κύλησε η μυστική ψηφοφορία και για τις επιτροπές του Δήμου.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν: Κακαϊτσα Ειρήνη, Δημότσιος Δημήτρης, Μεριβάκης Αθανάσιος και Ελένη Χαλβαντζά με αναπληρωματικούς (Κοσμά Ευάγγελο, Μέμηλα Γιάννη, Μπαγιώτη Μιχάλη, και Αθανασία Γεωργίου.

Στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής εκλέγονται οι: Παπαγεωργίου Ανδρέας, Μπαγιώτης Μιχάλης, Μεριβάκης Θανάσης, Τσιακάρας Βαγγέλης με αναπληρωματικούς (Ζαφείρη Ευάγγελο (Κοντός), Δημότσιο Δημήτρη, Μέμηλα Γιάννη και Καραμάνο Χρήστο).

Σε κάθε επιτροπή θα μετέχει επιπλέον ο δήμαρχος καθώς και δυο αντιδήμαρχοι που θα ανατεθούν σύντομα.

Ευχές και ελπίδα

Τις πρώτες δηλώσεις μετά και την επίσημη έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου πραγματοποίησαν δήμαρχος και επικεφαλής των συνδυασμών.

Ανοιχτός στη συνεργασία μ’ όλες τις παρατάξεις, μετά και την αλλαγή σελίδας της τοπικής αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, εμφανίστηκε ο κ. Γιάννης Σακελλαρίου.

«Πρόθεση μου είναι να λειτουργήσουμε όλοι μαζί χωρίς προκαταλήψεις. Στην πολιτική η προκατάληψη αποτελεί αρνητικό στοιχείο και προκαλεί στείρα αντιπαράθεση που δεν βοηθά», σημείωσε ο δήμαρχος.

Τις ευχές για καλή θητεία απηύθυνε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μιχάλης Μπαγιώτης στο σύνολο του Σώματος και στην δημοτική Αρχή. Ευχήθηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο να αποτελέσει πρότυπο, μακριά από κόντρες του παρελθόντος.

Την πρόθεση του να αγωνιστεί ο ίδιος και η ομάδα του με τίμιους όρους, στηρίζοντας το Δήμο Φαρκαδόνας και το δήμαρχο, όπου χρειαστεί, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος, Θανάσης Μεριβάκης.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να σταθεί σε ένα γεγονός, το οποίο πληροφορήθηκε, και σχετιζόταν με τα λεγόμενα κάποιων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης που τον κατηγορούν για οικονομικά θέματα του Δήμου, εξηγώντας πως αν συνεχιστεί η λασπολογία, πραγματικά δεν θα υπάρχει συνεργασία.

Ευτυχής που θα υπηρετήσει το Δήμο Φαρκαδόνας εμφανίστηκε η κα Ελένη Χαλβατζά. Δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με την δημοτική Αρχή, ενέργειες που ξεκίνησαν όπως είπε από το περασμένο καλοκαίρι.

Τόνισε ότι ως συνδυασμός θα κινηθούν συναινετικά, τονίζοντας ότι οι παλιότεροι αυτοδιοικητικοί θα αποτελέσουν παράδειγμα για τους νεότερους.