Αναφορά στην παράδοση και σε στιγμές του μακρινού παρελθόντος

Αναβίωσε από την κοινότητα Φανερωμένης του Δήμου Φαρκαδόνας το έθιμο της «Γουρονοχαράς» που αγκαλιάστηκε από κατοίκους και επισκέπτες των όμορων χωριών

Το αγκάλιασμα του κατοίκων του χωριού αλλά και των όμορων κοινοτήτων συνάντηση η εκδήλωση της αναβίωσης του εθίμου της «Γουροναχαράς» που διοργάνωσε η κοινότητα Φανερωμένης του Δήμου Φαρκαδόνας. Με την εκδήλωση που διοργάνωσε η κοινότητα έπεσε ουσιαστικά ο κύκλος των φετινών, γιορτινών εκδηλώσεων που διεξήχθησαν στο χωριό την εορταστική περίοδο του δεκαημέρου.

Στο κέντρο του χωριού ο πρόεδρος κ. Άρης Κωστόπουλος καθώς επίσης και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου ήρθαν να διοργανώσουν την παραδοσιακή εκδήλωση, φέρνοντας στις μνήμες των παλιότερων στιγμές του μακρινού παρελθόντος. Κάτοικοι του χωριού συνέδραμαν ώστε να μαγειρευτούν τα κρεατικά, τα οποία στην κυριολεξία μοσχομύρισαν ολόκληρο το χωριό.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και πολλά άτομα νεαρής ηλικίας που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά ήθη και έθιμα του μακρινού παρελθόντος, εορταστικές στιγμές μιας άλλης εποχής, που ξετυλιγόταν από τους παππούδες τους και τους γονείς τους την περίοδο των Χριστουγέννων και μετέπειτα.

Στην εκδήλωση χορευτική νότα έδωσαν χορευτικά του χωριού, όπως και οι γυναίκες του γειτονικού Πετροπόρου που παρουσίασαν χορούς της Θεσσαλίας και της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φανερωμένης κ. Άρης Κωστόπουλος, όπως επίσης και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου ευχαρίστησαν όλους εκείνους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς επίσης και τα χορευτικά που έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

Ευχήθηκαν καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι οι εκδηλώσεις στο χωριό θα συνεχιστούν κι εντός του έτους, στοχεύοντας στην προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.