Αναγκαία κρίνεται η περαιτέρω σήμανση στην Οιχαλία για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων

Κάτοικοι της Οιχαλίας απευθυνόμενοι στο ΚΡΗΝΗ LIVE θεωρούν αναγκαία την λήψη μέτρων μέσω της επέκτασης της οδοσήμανσης εντός του χωριού αλλά και τοποθέτηση ειδικών καθρεφτών και οδικών σαμαριών για να αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά, όπως αυτά των των τελευταίων τροχαίων ατυχημάτων

Τα ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Οιχαλία τις προηγούμενες ημέρες και σε διάστημα ολίγων 24ωρων έρχονται να προβληματίσουν τους κατοίκους του χωριού.

Στο πρώτο ατύχημα, όπως παρουσίασε το «KriniLive», σημειώθηκε ο τραυματισμός ενός άνδρα, ενώ κατά το δεύτερο στην είσοδο του χωριού και το τρίτο στην οδό Κρήνης τροχαίο, ευτυχώς αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί, όχι όμως και οι υλικές ζημιές στα οχήματα που ενεπλάκησαν στο συμβάν.

Οι κάτοικοι σήμερα, λίγες ώρες μετά τα τροχαία ατυχήματα, εκφράζουν τους φόβους για νέα, υποστηρίζοντας ότι επιβάλλεται η λήψη περεταίρω μέτρων για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών εντός οικισμού.

Περάν των μέτρων σαφώς και επιβάλλεται η προσοχή και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, μιας και μιλάμε για μια κατοικημένη περιοχή, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται μεγάλη επισκεψιμότητα.

Όπως υποστήριξαν κάτοικοι της περιοχής σε επικοινωνία με το «KriniLive» η λήψη μέτρων είναι αναγκαία για να αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά, τραυματισμών και υλικών ζημιών. Καταρχήν υποστηρίζουν ότι απαιτείται η τοποθέτηση επιπλέον σηματοδότησης κυρίως σε διασταυρώσεις μιας και σε σημεία του χωριού, χαρακτηρίζεται ελλιπείς.  Παράλληλα σε σημεία που η ορατότητα είναι περιορισμένη, απαιτείται η τοποθέτηση ειδικών καθρεφτών, οι οποίοι και θα βοηθούν τους διερχόμενους οδηγούς ειδικά σε κομβικά σημεία διασταυρώσεων. Παράλληλα σε οδούς όπου δέχονται μεγάλο όγκο οχημάτων σε τακτά χρονικά διάστημα και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, θεωρείται αναγκαία η τοποθέτηση οδικών σαμαριών, προκειμένου να ελαχιστοποιείται η ταχύτατα.

Όσα μέτρα φυσικά κι αν ληφθούν το κυρίαρχο λόγο για την αποτροπή των τροχαίων τον έχουν οι οδηγοί. Η ευαισθητοποίηση, ως προς την οδική συμπεριφορά και την τήρηση του ΚΟΚ θεωρείται κάτι περισσότερο από αναγκαία για να αποτρέψει τροχαία ατυχήματα.

Ο συνδυασμός της λήψης μέτρων μέσω της επέκτασης της σήμανσης και της σωστής οδικής συμπεριφοράς μπορούν να αποτελέσουν σταθμό ως προς την απομάκρυνση του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την οδό Κρήνης, σημείο που έχουν σημειωθεί δεκάδες ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς μέχρι στιγμής, χωρίς ανθρώπινες απώλειες.