Ανάρπαστα ακόμη και σήμερα τα καυσόξυλα

Η ζήτηση τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, με τα ξύλα να γίνονται ανάρπαστα από τους πολίτες που τα προμηθεύονται για να ζεσταθούν 

Τα χιόνια, οι πολικές θερμοκρασίες και οι άστατες, γενικά καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και συγκεκριμένα σ’ όλο το φάσμα του νομού ανέβασαν τις πωλήσεις καυσόξυλα.

Κύρια πηγή θέρμανσης για τη ζεστασιά του χειμώνα από το 2013 και μετέπειτα, μετά την ραγδαία αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης.

Δεκάδες νοικοκυριά που χρησιμοποιούν σόμπες και τζάκια σαφώς και είχαν προμηθευτεί ποσότητες καυσόξυλων, δυστυχώς το τελευταίο διάστημα με την απότομη αλλαγή του καιρού, τον παγετό και τα χιόνια, είδαν τις προμήθειες να συρρικνώνονται και να αποφασίζουν εκ νέου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Σαφώς σε κάποιες των περιπτώσεων η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία εξεύρεσης ή τη μη άμεση εξυπηρέτηση. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις οι έμποροι καυσόξυλων ήταν προετοιμασμένοι κατάλληλα γι’ αυτό το σκοπό.

Η ζήτηση πάντως τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, με τα ξύλα να γίνονται ανάρπαστα από τους πολίτες που τα προμηθεύονται για να ζεσταθούν.

Οι επιχειρήσεις δέχονται παραγγελίες όχι μόνο για μικρές ποσότητες αλλά και για μεγάλες. Στις μικρές ποσότητες κυριαρχεί η επιτόπια επίσκεψη των ενδιαφερομένων, ενώ για τις μεγάλες μεταφέρονται με μέσα των ιδιοκτητών τους.

Όσο για τις τιμές ποικίλουν και σήμερα αγγίζουν ακόμη και το 1,40 ευρώ το κιλό, όταν το καλοκαίρι η προμήθεια κόστιζε περί τα 1,25-1,30 ευρώ το κιλό.

Ωστόσο ακόμη και με αυξημένη τιμή η αγορά αποτελεί αναγκαιότητα, ειδικά στην παρούσα περίοδο που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα άστατες και η χρήση κλιματιστικών δεν επαρκεί για να ζεστάνει τα σπίτια.