Ανάσαναν οικονομικά τεχνικά επαγγέλματα από το περσινό «Εξοικονομώ»

Με ενδιαφέρον αναμένεται από τεχνικούς κλάδους και πολίτες να ξεκινήσει η εφαρμογή του δεύτερου κύκλου του προγράμματος  

Ανάσα σε τεχνικά επαγγέλματα, όπως αυτό των Αλουμινοκατασκευαστών και ευρύτερα, έδωσε το περσυνό πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατοίκων». Ήδη, όπως αναφέρουν παράγοντες της τοπικής αγοράς, οι πιστώσεις του προγράμματος σε τοπικές επιχειρήσεις που ανέλαβαν εργασίες σε οικίες και διαμερίσματα, που είχαν ενταχτεί στο πρόγραμμα συνεχίζονται κανονικά χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί προσεχώς.

«Το περσυνό πρόγραμμα ΄΄Εξοικονομώ Κατοίκων’’ προσέφερε μια ικανοποιητική, οικονομική ανάσα στα τεχνικά επαγγέλματα, όπως φυσικά και στο δικό μας κλάδο, των αλουμονικατασκευαστών. Εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχει ροή χρηματοδότησης σε όσες επιχειρήσεις ανέλαβαν εργασίες με την διαδικασία να ολοκληρώνεται άμεσα», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αλουμονοκατασκευαστών – Σιδηρουργών Τρικάλων κ. Χρήστος Γκαραγκούνης.

Πλέον το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων στρέφεται στην επίσημη έναρξη του δεύτερου μέρους του προγράμματος, το οποίο αναμφίβολα θα προσφέρει νέα ανάσα στους επαγγελματίες της περιοχής μας. Ήδη πολλοί Τρικαλινοί έχουν καταθέσει αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα και βρίσκονται εν αναμονή. Σε αναμονή και με το βλέμμα στραμμένο στο πρόγραμμα βρίσκονται και οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι, μιας και το νέο «Εξοικονομώ Κατοίκων» θα προσφέρει εργασία και κατ’ επέκταση χρήματα.

«Φυσικά και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, κάτι ανάλογο που συνέβη και με το περσυνό. Όλοι βρισκόμαστε σε αναμονή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει να τρέχει, μιας και τα οφέλη είναι διπλά και για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες οικιών και διαμερισμάτων», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ο κ. Γκαραγκούνης πέραν του προαναφερόμενος θέματος μίλησε και με τα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος, όπως φυσικά και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τεχνικό και επισκευαστικό κλάδο.

Προβλήματα που εστιάζονται με φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, όπως φυσικά και με το ζήτημα των 120 δόσεων για την διευθέτηση οικονομικών θεμάτων και οφειλών.

«Αν η πολιτεία και το κράτος δεν σταθούν στο πλευρό των επιχειρηματιών, σαφώς και δεν υπάρχει μέλλον. Αν και η αγορά στον δικό μας κλάδο ξεκίνησε να κινείται, τα χρήματα δεν περισσεύουν και δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Ας μην ξεχνούμε πως το 1/4 εντάχθηκε στο πρόγραμμα των 120 δόσεων, ενώ οι υπόλοιποι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα για σειρά θεμάτων. Σαφώς το γεγονός αυτό έχει συνέπειες για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις τους», συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Το τοπικό Σωματείο στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχίσει τις ενέργειες και να προωθήσει κάθε πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων.