Αναστέλλεται η εγκατάσταση παγοδρομίου στη Φαρκαδόνα

Ωστόσο ο Δήμος Φαρκαδόνας θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με πολλές άλλες εκδηλώσεις την περίοδο του δεκαπενθημέρου

Η τοποθέτηση και η μετέπειτα λειτουργία παγοδρομίου στο κέντρο της Φαρκάδονας δεν θα πραγματοποιηθεί την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα γραπτώς από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ηλία Καραμάνο, ο οποίος και αναφέρεται στους λόγους της μη εγκατάστασης.

Παρά ταύτα τις ημέρες των γιορτών ο Δήμος σχεδιάζει σειρά άλλων εκδηλώσεων για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που σχεδιάζονται τις ημέρες των γιορτών είναι ο στολισμός της πλατείας και την τοποθέτηση της φάτνης με τα ομοιώματα, η τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, η διοργάνωση γουρουνοχαράς με ζωντανή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα, η προσφορά δώρων και γλυκών στα παιδιά του Δήμου από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και η μουσικοχορευτική εκδήλωση με παράθεση γεύματος στα μέλη των δυο ΚΑΠΗ του Δήμου Φαρκαδόνας.

Αναφορικά με τη λειτουργία του παγοδρομίου ο κ. Ηλίας Καραμάνος υποστήριξε ότι δεν περιλαμβάνεται στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες και έτσι δεν μπορεί να εκδοθεί η σχετική άδεια.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων (αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου-παρά τις 5 αρνητικές ψήφους σε σύνολο 14 παρόντων- ψηφίστηκε η αναμόρφωση) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση  και η λειτουργία  του παγοδρόμιου  στη πλατεία της Φαρκαδόνας, προέκυψε πρόβλημα σχετικό με την έκδοση της άδειας λειτουργίας του.

Και αυτό γιατί η σχετική νομοθεσία που έχει να κάνει με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε κοινόχρηστους χώρους, δεν προβλέπει την άδεια για την δημιουργία παγοδρομίου.
Συνεπώς, ο οποιοσδήποτε ιδιώτης στον οποίο θα ανατίθετο η εγκατάσταση του παγοδρομίου δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει την αδειοδότηση  του παγοδρομίου,  που θα του έδινε το «πράσινο» φως για την νόμιμη λειτουργία του, από τη στιγμή που δεν προβλέπεται η κατασκευή του στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο.
«Για εμάς στο Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και σε κάθε Δήμο, προέχει η ασφάλεια των παιδιών και από τη στιγμή που δεν μπορεί να δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η σχετική άδεια το παγοδρόμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ίσως σε παλαιότερες εποχές θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει ένα παγοδρόμιο σε μια πλατεία, αφού τότε οι άδειες που δινόταν αντιμετώπιζαν τα παγοδρόμια ως λούνα παρκ. Ωστόσο, η νομοθεσία πλέον έγινε πολύ πιο αυστηρή, αφού κατά καιρούς έχουν γίνει ορισμένα ατυχήματα, κάποια από αυτά πολύ σοβαρά», αναφέρει μεταξύ των άλλων ο κ. Καραμάνος.
Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του παγοδρομίου είχε τεθεί σε διάλογο προσφάτως σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας.