Αναστέλλονται από Δευτέρα τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο ΓΝΤ

Μέχρι αύριο θα διεξάγονται οι προγραμματισμένες επεμβάσεις ενώ από τη νέα εβδομάδα μόνο τα έκτακτα

Εντείνονται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Στόχος η προστασία των ασθενών αλλά και του προσωπικού που εργάζεται στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν είναι κι αυτό της αναστολής των προγραμματισμένων χειρουργείων. Κατά αυτόν τον τρόπο και βάσει των μέτρων μέχρι και αύριο θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία ενώ από την Δευτέρα θα διεξάγονται επεμβάσεις μονάχα των έκτακτων περιστατικών.

Αυτό εξάλλου δήλωσε το πρωί της Πέμπτης μέσω του Ραδιοφώνου της Λέσχης 97,6 και στην συνάδελφο Ευαγγελία Σωτηρίου, ο υπεύθυνος χειρουργικού τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, κ. Στέφανος Τσουβράκας.

«Κατόπιν συνεννόησης με τον διοικητή του ΓΝΤ, θα ολοκληρώσουμε τα προγραμματισμένα περιστατικά χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι και αύριο Παρασκευή. Ακολουθώντας τις εγκυκλίους του Υπουργείου, από Δευτέρα αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα περιστατικά όλων των ειδικοτήτων, και θα εκτελούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα και όσα δεν έχουν τη δυνατότητα να αναβληθούν, όπως π.χ. κακοήθειες. Είχαμε προγραμματίσει χειρουργεία μέχρι και τέλος Μαΐου. Από σήμερα ακόμα θα ενημερωθούν οι ασθενείς ότι δεν μπορούν να ισχύσουν οι ημερομηνίες που τους έχουμε δώσει, και θα δώσουμε νέες ημερομηνίες όταν λήξει το εμπάργκο. Η σειρά βέβαια θα τηρηθεί.», τόνισε ο κ. Τσουβράκας.Στελεχώνονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα

Με νέο προσωπικό μέσω του λοιπού επικουρικού προσωπικού και κυρίως σε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διασώστες του ΕΚΑΒ και φυσικοθεραπευτές θα καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων της Θεσσαλίας κι όλης της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις στο σύστημα του υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες. Το σύστημα κλείνει στις 23:59 μ.μ. της Κυριακής ενώ τα αποτελέσματα και οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε ξεκίνησαν κάποιες προσλήψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ώστε να καλυφτούν κενά που παρουσιάστηκαν σε ειδικότητες νοσηλευτών ΤΕ αλλά και τραυματιοφορείς.

KRINI LIVE