Αναβάλλουν βαπτίσεις των βρεφών οι γονείς λόγω των μέτρων του κορονοϊού

/Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους γάμους, οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί για το Πάσχα καθώς πολλά ζευγάρια εκτιμούν ότι τα μέτρα θα ισχύσουν έως κι εκείνη την περίοδο

Αρκετές είναι και στην περιοχή της Φαρκαδόνας οι περιπτώσεις γονέων που ήρθαν να ακυρώσουν βαπτίσεις που σχεδίαζαν τα Σαββατοκύριακα έως και τις 30 Μαρτίου. Όλα αυτά τα Μυστήρια τόσο στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο και γενικότερα στο νομό Τρικάλων, αναβάλλονται μιας και πλέον στις εκκλησίες δεν τελούνται Ιερές Ακολουθίες και Μυστήρια, εξαιτίας του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Οι ιερείς από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου της αναστολείς Ιερών Ακολουθιών, τελετών και Μυστηρίων, ενημέρωσαν τους γονείς των βρεφών, προκειμένου εκείνοι να προγραμματίσουν τη διεξαγωγή σε νέες ημερομηνίες.

Ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν έρχεται να αποφασίσει νέα ημερομηνία υπό το ενδεχόμενο και το φόβο τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού να διαρκέσουν για αρκετό διάστημα ακόμη. Κατά αυτό τον τρόπο οι προγραμματισμένες βαπτίσεις ακυρώνονται και θα τεθούν προς συζήτηση πλέον μετά το Πάσχα.

Κι αυτό γιατί οι γονείς πέραν των διαδικαστικών θεμάτων του Μυστηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα απαραίτητα, αλλά ταυτόχρονα να διευθετήσουν σε πολλές των περιπτώσεων και τις δεξιώσεις οι οποίες διεξάγονται σε κοσμικά κέντρα και ταβέρνες για τους καλεσμένους.

Την στιγμή πάντως που θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος Μυστηρίων ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τις δεξιώσεις. Το γεγονός ότι με την ομαλοποίηση της κατάστασης θα προστεθούν και τα Μυστήρια των γάμων, σαφώς και θα δημιουργήσει κάποια ζητήματα, στην εξεύρεση χώρων για την διεξαγωγή των δεξιώσεων.

Πλέον όλοι βρίσκονται σε αναμονή, καθώς και στην περίπτωση των ζευγαριών που προγραμμάτισαν το γάμο τους η κατάσταση είναι ρευστή. Ακόμη και στις περιπτώσεις εκείνων των ζευγαριών που προγραμμάτισαν το γάμο τους για τις 20 Απριλίου, τη Δευτέρα του Πάσχα και μετέπειτα, τα πράγματα είναι ρευστά καθώς οι περισσότεροι εκτιμούν ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και τη συγκεκριμένη περίοδο, με αποτέλεσμα ένας αριθμός ζευγαριών να προχωρούν σήμερα σε αναβολές, μέχρι να ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο.

KRINI LIVE