Ανδρέας Παπαγεωργίου: Ναι στην υποψηφιότητα υπό την προϋπόθεση της ομόφωνης εκλογής δημάρχου

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Παπαγεωργίου ανακοίνωσε τις προθέσεις του ενόψει της εκλογής του νέου δημάρχου Φαρκαδόνας

Με έντονη αναφορά στο παρελθόν αλλά και στο παρόν ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας κ. Ανδρέας Παπαγεώργιου ανακοινώνει τις προθέσεις τους ενόψει της εκλογής του νέου δημάρχου Φαρκαδόνας.

Μέσω του άρθρου του αναφέρεται στη στενή σχέση με τον εκλιπόντα δήμαρχο Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου αλλά και σε όλα μεσολάβησαν πριν και μετά την εκλογή του. Με καυστικό τρόπο αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις ενώ ανακοινώνει ότι θα θέσει υποψηφιότητα, πάντα υπό προϋποθέσεις μεταξύ αυτών της ομόφωνης εκλογής.

“Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Αναφορικά με τις δηλώσεις των συναδέλφων συμβούλων, σχετικά με τον κύριο Σακελλαρίου, στην συγκέντρωση του Σαββάτου 22-8-20, στην οποία όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι σύμβουλοι ανέφεραν στοιχεία της «σχέσης τους» με τον κύριο Σακελλαρίου, παραθέτω τα κάτωθι:

Στις αρχές του 2018, όντας επί 13 χρόνια συνεργάτης του κυρίου Σακελλαρίου στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, «το δεξί και το αριστερό του χέρι» όπως έλεγε, πρώτος από όλους, διαπίστωσα ότι ο κύριος Σακελλαρίου, ενόψει της συνταξιοδότησής του (που έλαβε χώρα τη χρονιά εκείνη), ήθελε να ασχοληθεί εκ νέου με τα αυτοδιοικητικά. Αμέσως του δήλωσα ότι τον στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου , όπως άλλωστε όλες τις φορές που πολιτεύθηκε (εξάλλου ήταν και θείος μου), σταμάτησα τις ενέργειές μου για την συγκρότηση συνδυασμού για την διεκδίκηση των δημοτικών εκλογών του 2019 και έθεσα στη διάθεσή του όλους τους υποστηρικτές μου, από τους οποίους αρκετοί στράφηκαν σε άλλους υποψήφιους Δημάρχους. Μετά την εκλογή του ως Δημάρχου Φαρκαδόνας, με επισκέφθηκε στην οικία μου για να μου ζητήσει, για λόγους ισορροπιών εντός και εκτός της παράταξης, να δεχθώ την μη αξιοποίησή μου στην πρώτη διετία, αλλά στην δεύτερη διετία και ζήτησε την στήριξή μου, γιατί όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε ενώπιον της οικογένειάς μου, «εγώ είμαι αίμα του» και φυσικά δέχθηκα αδιαμαρτύρητα, αφού εξάλλου ήμουν και ο πρώτος που στήριξα τον κύριο Σακελλαρίου. Μήνες αργότερα, με άλλα δύο άτομα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας «σηκώσαμε την καλαπιά» για να διαλύσουμε τις αμφιβολίες, όσων πίστευαν ότι δεν θα δήλωνε υποψηφιότητα. Τα υπόλοιπα και τον βρώμικο πόλεμο εναντίον του, εναντίον μου και εναντίον μας τα γνωρίζετε, όπως επίσης και το ότι ήμουν «η αιχμή του δόρατος» του συνδυασμού.

Όσον αφορά το σήμερα:

Με γνωρίζετε οι περισσότεροι δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας. Στην αυτοδιοικητική μου πορεία από το 2002 (με μια μικρή διακοπή) έως σήμερα, πάντοτε υπερασπιζόμουν την διαφάνεια , τη νομιμότητα, τα συμφέροντα του δήμου, τις αρχές και ιδέες μου και τις προγραμματικές δηλώσεις των παρατάξεων με τις οποίες εκλέχθηκα.

Δεν δίστασα, με πολύ μεγάλο κόστος (πολιτικό, προσωπικό, οικονομικό επαγγελματικό κλπ), να συγκρουσθώ με πολυποίκιλα συμφέροντα που εκμεταλλεύονταν τον δήμο, αλλά και με τους Δημάρχους και συμβούλους, όταν βέβαια παραβίαζαν τις προγραμματικές δηλώσεις, την νομιμότητα και διαφάνεια και υπέπιπταν σε λάθη συστηματικά εις βάρος του δήμου, όταν διακυβεύονταν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες μου, τα συμφέροντα του δήμου και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των δημοτών, αρνούμενος στις περιπτώσεις αυτές, να λάβω τα πολλάκις προτεινόμενα αξιώματα, ώστε να δείχνω και στην πράξη την αντίθεσή μουκαι να αποδεικνύω και με τη στάση μου ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοιΠοτέ δεν συγκρούσθηκα για το ατομικό μου συμφέρον. Είμαι από τους πολύ λίγους, που λεγόμενά μου ταυτίζονταν με τις πράξεις μου.

Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα ήμουν ανακόλουθος των λόγων και των έργων και θα φάνταζαν «σικέ» οι διαφωνίες μουΠοτέ δεν έθεσα το ατομικό συμφέρον πάνω από το δημοτικό , αλλά αντιθέτως πολλές φορές ζημιώθηκα , όταν διάφοροι που θίγονταν τα παράνομα συμφέροντά τους, μου επιτίθονταν, λασπολογούσαν, συκοφαντούσαν κλπ. Τα γνωρίζουμε όλοι και οι δημότες τους καταδίκασαν..

Δεν είχα ποτέ ομάδα, δεν συμμετείχα ποτέ σε κλίκες ή σε μηχανισμούς. Δεν είχα και δεν έχω σχέσεις, δεν με στήριξαν ούτε με στηρίζουν, δεν ήμουν ούτε είμαι άνθρωπος των διαφόρων “συμφερόντων”.

Ότι είχα να πω ή να κάνω, τα έλεγα και τα έκανα μόνος στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο γιατί έτσι πρέπει να λειτουργούμε στο πολιτικό βίο και γατί δεν ήθελα να υπάρχει ούτε ένας, ακόμα και από τους πλέον κακόπιστους, που να θεωρεί ότι συμμετέχω σε κλίκες ή ενεργώ παρασκηνιακά. Δεν είχα και δεν έχω “λαγούς” ή κράχτες, ούτε με προωθούν εξωθεσμικοί και λοιποί παράγοντες. Άλλωστε όλοι καταλάβαιναν και καταλαβαίνουν τα όσα έλεγα και έπραττα και πως πορεύονται οι άλλοι…

Μπορεί να έχουμε ίσα δικαιώματα όλοι οι σύμβουλοι. Δεν είμαστε όμως ίδιοι, όπως το έχω αποδείξει στην έως τώρα πορεία μου

Έχω την μεγαλύτερη αποδοχή σε όλο το δήμο, με εξαίρεση δε την Οιχαλία (όπου όλοι μας γνωρίζουμε πλέον τα ¨παιχνίδια¨ που παίχθηκαν- πολλά εξ’ αυτών οργανωμένα , ομαδικά, συστηματικά και με τη δράση παρασκηνιακών μηχανισμών εις βάρος μου), στον υπόλοιπο Δήμο, έλαβα τις περισσότερες ψήφους από όλους τους άλλους συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Έχω την μεγαλύτερη εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης (μετά τον κύριο Γεωργολόπουλο), μπορώ να προσφέρω τα περισσότερα από τον καθένα , αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες, ένεκα και της εργασίας μου και θα βάλω τάξη στα θέματα του Δήμου.

Με την παρούσα επιστολή, δηλώνω ότι στην επικείμενη συνάντηση για εκλογή Δημάρχου θα θέσω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου με μια προϋπόθεση, που πιστεύω δικαιούμαι με βάση την έως τώρα προσφορά και πορεία μου και από το γεγονός ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί από την εννεαμελή ομάδα συμβούλων θα είναι αποδυναμωμένος, σε σχέση με τον εκλεγόμενο δια της λαϊκής ετυμηγορίας:

Να εκλεγώ ομόφωνα από την ομάδα. Αν έστω και ένας σύμβουλος διαφωνεί ή αρνηθεί να με ψηφίσει, θα αποσύρω αμελητί την υποψηφιότητά μου, ώστε να συνεχισθεί η διαδικασία άμεσα.

Εννοείται, ότι στην περίπτωση αυτή θα βοηθήσω τον Δήμαρχο που θα εκλεγεί, εφ’ όσον βέβαια λειτουργεί εντός των πλαισίων διαφάνειας, νομιμότητας και τήρησης των προεκλογικών εξαγγελιών του κυρίου Σακελλαρίου…

Μετά τιμής

Παπαγεωργίου Ανδρέας”