Ανοίγεται περαιτέρω στην κοινωνία η τοπική ΝΟΔΕ

Ξεκινούν στα Τρίκαλα οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα Υγείας

Με την έναρξη της νέας χρονιάς η τοπική ΝΟΔΕ, τοπικές Επιτροπές και Όργανα του κόμματος ανοίγονται περεταίρω στην κοινωνία με σκοπό να έρθουν να ενημερώσουν και να αφουγκραστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε τοπικό επίπεδο το επόμενο διάστημα και μελλοντικά στην διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε.
Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται στην παρούσα φάση με θέμα που αφορά τον τομέα Υγείας με σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας των πολιτών. Συγκεκριμένα η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 του απογεύματος της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων από την ΔΑΚΕ Υγειονομικών σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ.
Θέμα της 1ης Διαμερισματικής ημερίδας «Η πρόληψη των χρόνιων παθήσεων είναι επένδυση στην υγεία».
Σημειωτέον ότι οι χρόνιες παθήσεις περιλαμβάνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον καρκίνο, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και τις μυοσκελετικές παθήσεις.
Λόγω του ότι χαρακτηρίζονται συχνά από κοινούς παράγοντες κινδύνου, πολλές από τις ασθένειες αυτές μπορούν να προληφθούν, αν υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο από πλευράς πολιτω, όσο και από πλευράς υγειονομικών.
Ομιλητές θα είναι οι: Δημήτρης Παπαγόρας – Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΤ , Φοίβος Κοκκίνης – Διευθυντής Πνευμονολογικής ΓΝΤ , Χρήστος Ζήσης – Επιμ. Α’ Υπεύθυνος της Μον. Μεσογειακής Αναιμίας , Βασίλειος Γκιζλής – Γενικός Γιατρός Επιμελητής Α’ Κέντρο Υγείας Μουζακίου, Μαρία Κουνή – Νοσηλεύτρια , Αναστασία Δημητρόγλου – Νοσηλεύτρια, Απόστολος Γιοντζής – Νοσηλευτής, Ειρήνη Κοθρά – Επόπτρια Δημόσιας Υγείας.