Ανησυχία από την εξάπλωση του κορονοϊού στο νομό Τρικάλων

Από τις αρχές Αυγούστου τα κρούσματα σε όλο το φάσμα του νομού ανήλθαν στα 206 εκ των οποίων 14 στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας

Η εξάπλωση του κορονοϊού στο νομό Τρικάλων δεν αφήνει αδιάφορο κανένα πόσο μάλλον τις υγειονομικές Αρχές που παρακολουθούν σε καθημερινή βάση την αύξηση των κρουσμάτων. Παρά το γεγονός ότι μέχρι τον Αύγουστο ο νομός Τρικάλων παρέμεινε σχεδόν καθαρός από κρούσματα, η κατάσταση αυτή ήρθε να ανατραπεί όταν μέσα συγκεκριμένο μήνα συνεχώς καθημερινά αυξανόταν με τα κρούσματα να εντοπίζονται σε όλο το νομό, ταυτόχρονα και στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Φτάνει να υπογραμμιστεί από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα τα κρούσματα στο νομό Τρικάλων ανήλθαν στα 206 εκ των οποίων 14 στο Δήμο Φαρκαδόνας. Ωστόσο σε καθημερινή βάση καταγράφεται αυξημένος αριθμός νοσούντων, γεγονός που θορυβεί περισσότερο πολίτες, κυρίως ευπαθών ομάδων, αλλά υγειονομικούς.

Οι φόβοι εντείνονται καθώς το τελευταίο δεκαήμερο σε πολλά σχολεία του νομού εντοπίστηκαν κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που είχαν ως αποτέλεσμα είτε το κλείσιμο της σχολικής μονάδας, είτε την αναστολή λειτουργίας τμημάτων.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα την λήψη αυστηρότερων μέτρων σε επίπεδο νομού με το κλείσιμο των καταστημάτων και των περιπτέρων τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί αλλά και το σημαντικότερο την χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Πόσο όμως τα μέτρα εφαρμόζονται από τους πολίτες. Στην πόλη των Τρικάλων μπορεί ένα σημαντικό ποσοστό, που εκτιμάται ότι αγγίζει το 80% να χρησιμοποιεί σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους την μάσκα. Στην περιφέρεια όμως ελάχιστοι είναι εκείνοι που συναντάς σε εξωτερικούς χώρους και να χρησιμοποιούν μάσκες. Αν και έλεγχοι σ’ όλο το φάσμα του νομού διεξάγονται, δυστυχώς πολλοί δεν συνετίζονται. Ίσως η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει αντιληφθεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και κατ΄ επέκταση του κορονοϊού που έχει κοστίσει την ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *