Ανοδικά κινήθηκε η αποχή στις πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. συνεχίστηκαν με μαθήματα ειδικότητας στα οποία καταγράφτηκαν υψηλά ποσοστά αποχής

Χωρίς προβλήματα αλλά με κυρίαρχο στοιχείο τα υψηλά ποσοστά αποχής ανά εξεταζόμενο μάθημα κύλησαν και στο νομό Τρικάλων οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας διαγωνίστηκαν το Σάββατο σε τέσσερα μαθήματα ειδικότητας. Συνολικά στις εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 157 υποψήφιοι από τους οποίους στις εξεταστικές αίθουσες του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ., προσήλθαν για να διαγωνιστούν 134 άτομα, απουσίαζαν 23 με την αποχή να αγγίζει το 14,65%.

Η μεγαλύτερη αποχή σημειώθηκε στο μάθημα των Στοιχείων Μηχανών όπου άγγιξε το 31,25% μιας και από τους 48 υποψηφίους διαγωνίστηκαν 33  ενώ οι 15 απουσίαζαν. Ακολούθησαν οι υποψήφιοι των μαθημάτων Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης με 12,5%, μιας και από τους 8 υποψηφίους προσήλθαν για να διαγωνιστούν οι 7, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας με 8,11, μιας και από τις 37 που δήλωσαν συμμετοχή προσήλθαν οι 34 και της Ανατομίας Φυσιολογίας με 6,25% καθώς από τους 64 που δήλωσαν συμμετοχή προσήλθαν οι 60.

Οι υποψήφιοι κατά την εξέταση των μαθημάτων δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες, ειδικά όσοι είχαν κατανοήσει την ύλη και δεν είχαν κενά. Σύμφωνα με εκαπιδευτικούς οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν είχαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, καθώς τα θέματα ήταν σαφή και κατανοητά. Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. συνεχίζονται την Τρίτη ενώ ολοκληρώνονται στα τέλη του μήνα. Πλέον τα μαθήματα που διαγωνίζονται οι μαθητές είναι αυτά των ειδικοτήτων, μιας και η εξέταση των μαθημάτων γενικής Παιδείας και δη της Έκθεσης και των Μαθηματικών, διεξήχθησαν τις πρώτες ημέρες των εξετάσεων.

KRINI LIVE