Άνοιξε η αυλαία των πανελληνίων σε Φαρκαδόνα και Οιχαλία (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Επίκαιρο και κατανοητό το θέμα της Έκθεσης που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι 65 υποψήφιοι των δυο εξεταστικών κέντρων της περιοχής μας

Βατά και κατανοητά στα οποία κυριαρχούσε η κριτική σκέψη και μπορούσαν να αναπτύξουν οι κατάλληλα προετοιμασμένοι μαθητές, χαρακτηρίστηκαν τα σημερινά θέματα των πανελλήνιων εξετάσεων, που έκαναν πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Έκθεσης.

Το κουδούνι στα δυο εξεταστικά κέντρα του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας και Οιχαλίας χτύπησε στις 8 το πρωί, με τους υποψηφίους να βρίσκονται σε “θέση μάχης”. Η «ΚΡΗΝΗ LIVE» από τις 07:30 το πρωί βρέθηκε εντός και εκτός των δυο εξεταστικών κέντρων, της Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, καταγράφοντας αποκλειστικά τον παλμό των πανελληνίων εξετάσεων, παρουσιάζοντας αποκλειστικές εικόνες.

Στα δυο εξεταστικά κέντρα κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς να προκύψουν προβλήματα. Τις πύλες των δυο εξεταστικών κέντρων από τους συνολικά 67 υποψηφίους, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών, πέρασαν 65 άτομα, καθώς απουσίαζαν μόλις 2.

Έξω από τα εξεταστικά κέντρα βρέθηκαν και αρκετοί γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους, στην πρώτη δύσκολη μάχη της ζωής τους, για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί δόθηκαν τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης, για κάποιους υποψηφίους αναμενόμενα, ειδικά το θέμα της Έκθεσης.

Το θέμα της Έκθεσης είχε κέντρο αναφοράς τα εφόδια που απαιτούνται στη νέα πραγματικότητα και στις δράσεις των νέων με στόχο τη βελτίωση του κόσμου.

Στους υποψηφίους δόθηκε από άρθρο του ημερήσιου τύπου με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», ενώ τους δόθηκε και κείμενο του Νίκου Γκάτσου με τίτλο «Στον Σείριο» – Κείμενα της νεότερης λογοτεχνίας (και απόψεις για την ποίηση), Γ. Σπανός κ.ά, 1987».

Λίγο μετά τις 11 το πρωί άρχισαν να εξέρχονται οι πρώτοι υποψήφιοι από τα εξεταστικά κέντρα της περιοχής μας, με την πλειονότητα να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία τους κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.

Ενδιαφέροντα χαρακτήρισαν τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Έκθεσης οι εκπαιδευτικοί τονίζοντας ότι απαιτούσαν κριτική σκέψη, οργάνωση και προσοχή ως προς την κατανόηση. Τα θέματα δεν έκρυβαν παγίδες και σαφώς δεν δυσκόλευαν στην κατανόηση, κάτι που κυριάρχησε την περσινή χρονιά στο ίδιο μάθημα.

Οι υποψήφιοι επιστρέφουν στις εξεταστικές αίθουσες την Τετάρτη ενώ την Τρίτη στην μάχη των πανελληνίων εξετάσεων ρίχνονται και οι 25 υποψήφιοι του επαγγελματικού λυκείου Φαρκαδόνας, που θα διαγωνιστούν στα Τρίκαλα.