Άνοιξε ο δρόμος για καταβολή επιδόματος θέρμανσης πέραν του πετρελαίου

Πέραν του πετρελαίου θέρμανσης οι δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας θα επιδοτούνται και για το υγραέριο

Διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης, καθώς πλέον μπορούν να αιτηθούν για τη χορήγησή του, όχι μόνο τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και αυτά που χρησιμοποιούν άλλο είδος καυσίμου για να ζεσταθούν.

Πλέον και από χθες μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης πέραν εκείνων που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θα είναι και εκείνοι που καταναλώνουν υγραέριο, φυσικό αέριο, πέλετ και ξύλα.

Πιο συγκεκριμένα, το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο. Στις ορεινές περιοχές με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, τα νοικοκυριά που καταναλώνουν καυσόξυλα ή πέλετ, θα δικαιούνται επίσης επίδομα θέρμανσης.
Παράλληλα, αλλάζει ριζικά ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης, καθώς εφεξής θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Έτσι, το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφωθεί στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 600 ή και τα 700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.
Όσον αφορά στο συνολικό κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης, αυτό υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ. Σύντομα θα δημοσιευτεί και η υπουργική απόφαση που θα ορίζει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Σκοπός είναι, άλλωστε, να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος εντός Δεκεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *