Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στις ηλεκτρονικές εκλογές

Διαμαρτύρονται για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και τις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Τρικάλων σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ).

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, πρόκειται να γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ ωστόσο έχουν εγερθεί αντιδράσεις σε επίπεδο Ομοσπονδιών. Τόσο η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος), όσο και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) έχουν δώσει κατεύθυνση απόσυρσης των ψηφοδελτίων από τις εκλογές που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη διεξαγωγή των εκλογών εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού και ζητούν οκτάμηνη παράταση της θητείας των αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων που εκπνέει στις 31/12/2020. Οι εκπαιδευτικοί ταυτόχρονα ζητούν οι εκλογές να γίνουν όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με συναδέλφους τους στα σχολεία, να γίνουν δια ζώσης προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του αποτελέσματος και επιπλέον να γίνουν εργάσιμη ημέρα, χωρίς τη λήψη εκπαιδευτικής άδειας, με την ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος.

Οι εκλογές αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, γεγονός που συναντά εκ νέου αντιδράσεις των εκπαιδευτικών σε επίπεδο Τρικάλων, Θεσσαλίας αλλά ταυτόχρονα και σε όλη την χώρα.