Αντιπλημμυρικά έργα στον Πηνειό σε Φαρκαδόνα και Τρίκαλα

15 εκ. ευρώ ρίχνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων Φαρκαδόνας και Τρικκαίων

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στις 24-25/11/2019 και 9-11/12/2019 – αντιπλημμυρική προστασία – ολοκλήρωση καθαρισμού κοίτης στον Πηνειό ποταμό.

Ο προϋπολογισμός των αντιπλημμυρικών έργων ανέρχεται στα 15 εκ. ευρώ και θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και εγκαταστάσεων στις περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, στο τμήμα του Πηνειού ποταμού από την γέφυρα επί της Εθνικής οδού Τρικάλων-Καρδίτσας έως την γέφυρα στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας (γέφυρα Κουτσόχερου).

«Συνεχίζουμε καθημερινά να εργαζόμαστε, με σχέδιο και προγραμματισμό, διεκδικώντας περισσότερους πόρους για χρήσιμα έργα που ενισχύουν την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Π.Ε. Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες προχωράμε το επόμενο διάστημα σε ένα ακόμη έργο ουσίας που αφορά τη διευθέτηση και τον καθαρισμό του τμήματος του Πηνειού από την γέφυρα Τρικάλων –Καρδίτσας μέχρι τη γέφυρα του Κουτσόχερου.

Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας μέσω της πρόληψης ενώ προστατεύει ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Τέτοιου είδους έργα αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όταν προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

KRINI LIVE