Αντιπροσωπεία του ΕΠΑ.Λ. στο δημαρχείο Φαρκαδόνας

Μαθητές και εκαπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Δημαρχείο για να μεταφέρουν τα αιτήματά τους για το σχολείο

Στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε μαθητές του επαγγελματικού λυκείου Φαρκαδόνας επιχείρησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου, προβάλλοντας διάφορα αιτήματα. Τελικά οι μαθητές μετά από πολύωρο διάλογο δέχτηκαν να επιστρέψουν στις αίθουσες, μετά την δέσμευση αιρετών ότι θα τους δεχτούν στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας με σκοπό να συζητήσουν τα αιτήματα.

Η δέσμευση ήρθε να υλοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής με την διοργάνωση σύσκεψης στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα που έθεταν οι μαθητές, όταν αποφάσιζαν να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνας Αγναντής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ειρήνη Κακαϊτσα, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Ευάγγελος Κοσμάς, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Στέργιος Παπαστεργίου και αντιπροσωπεία των μαθητών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις για τους λόγους με τους οποίους οι μαθητές προέβησαν στην κατάληψη του εκπαιδευτικού κτιρίου, να ακουστούν τα αιτήματα των μαθητών, έτσι ώστε να επανέλθει η πλήρη κανονικότητα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι άκουσαν και κατέγραψαν τις θέσεις και απόψεις των μαθητών, όπως και την θέση για το ζήτημα του Διευθυντή του ΕΠΑΛ.

Όλοι συναίνεσαν και αναμένεται στο αμέσως χρονικό διάστημα να επιλυθούν τα ζητήματα που προέκυψαν.

Η δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας, υποσχέθηκε να συμβάλλει τις επόμενες ημέρες, κατά το μέτρο του δυνατού και στα πλαίσια του Νόμου, στην επίλυση των αιτημάτων των μαθητών.

Τέλος να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ειρήνη Κακαϊτσα, θα μεταβεί στο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας και θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους μαθητές και την διεύθυνση του σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *