Απεβίωσε ο εκπαιδευτικός Χαράλαμπος Στεργιούλης

Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων και ο εκπαιδευτικός κόσμος αποχαιρετά έναν λαμπρό επιστήμονα, έναν αλτρουιστή συνάνθρωπο

Η είδηση του θανάτου του Χαράλαμπου Στεργιούλη συγκλόνισε όλους, όσοι τον ήξεραν. Ο Χαράλαμπος Στεργιούλης, Λαρισαίος στην καταγωγή, είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την πόλη μας. Ως φιλόλογος ερευνητής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και διδάκτορας Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του εν Θεσσαλονίκη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εντρύφησε στην μελέτη κειμένων στις βιβλιοθήκες τοπικών μονών και είχε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, ενώ υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. της νεοσύστατης Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Σπουδών Αγίων Μετεώρων.

Οι σχέσεις του με τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. είναι παλιές. Εκτός του ότι η Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ., της οποίας υπήρξε πρόεδρος, είναι αδελφό σωματείο προς τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ., ο ίδιος συμμετέσχε σε πολλά Συμπόσια του Συνδέσμου μας ως εισηγητής και οι εισηγήσεις του συμπεριλαμβάνονται στους αντίστοιχους τόμους του επιστημονικού μας περιοδικού «Τρικαλινά», όπου είναι δημοσιευμένα τα Πρακτικά των Συμποσίων.

Ο επιστημονικός κόσμος έχασε έναν λαμπρό επιστήμονα· ο εκπαιδευτικός κόσμος έναν χαρισματικό δάσκαλο· η κοινωνία έναν αλτρουιστή συνάνθρωπο. Το Δ.Σ. του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. in memoriam  εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και, δια της εφημερίδος σας, συλλυπητήριους λόγους στην σύζυγο και στα παιδιά του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *