Απλήρωτοι για 4 χρόνια Τρικαλινοί καπνοπαραγωγοί

Καπνοπαραγωγοί μετέφεραν το πρόβλημα στην Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ, ζητώντας παρεμβάσεις για την ανάδειξη του θέματος

Τα προβλήματα των τρικαλινών καπνοπαραγωγών χαρακτηρίζονται έντονα και προκαλούν άγχος και απογοήτευση. Μεταφέρθηκαν στην διάρκεια συνάντησης που ανέπτυξαν με την Τοπική Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ.

Στην συνάντηση η ομάδα των καπνοπαραγωγών δήλωσε απογοητευμένη από την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών να δώσει λύσει στα οξυμένα προβλήματα, ζητώντας ταυτόχρονα την στήριξη μέσω παρεμβάσεων ώστε τα ζητήματα που τους απασχολούν να αναδειχτούν και να επιδιωχτεί λύση.

Οι καπνοπαραγωγοί παραμένουν ακόμη απλήρωτοι για τη σοδειά του 2016 που είχαν παραδώσει σε καπνική βιομηχανία. Παρά το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια για να πληρωθούν, παραμένουν απλήρωτοι, καθώς οι συνεχείς εφέσεις των τραπεζών που διεκδικούν και αυτές χρήματα από την καπνική, τους κρατούν σε ομηρία, με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις στο δημόσιο, ΕΦΚΑ κλπ, να τρέχουν και οι βιοποριστικές τους ανάγκες να μεγαλώνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι 1.113 οικογένειες καπνοπαραγωγών από την Θράκη την Κατερίνη τα Τρίκαλα τον Λαγκαδά την Αιτωλοακαρνανία και από άλλες περιοχές, καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 χρόνια- από τη σοδειά του 2016 από την συγκεκριμένη εταιρία.

Στα παραπάνω προβλήματα των καπνοπαραγωγών έρχονται να προστεθούν οι ζημιές και η καταστροφή της φετινής παραγωγής που υπέστησαν από τη χαλαζόπτωση και τις πλημμύρες, το περασμένο καλοκαίρι, σε μία σειρά χωριά.

Από την πλευρά του ΚΚΕ τονίστηκε ότι έχει κάνει μία σειρά παρεμβάσεων στην Βουλή, με ερωτήσεις και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, όσο και στο αγροτικό κίνημα που συμμετέχουν τα μέλη του, διεκδικώντας την πληρωμή της σοδειάς τους, όσο και την αποζημίωση της ζημιάς και της καταστροφής που έχουν υποστεί από τη χαλαζόπτωση και τις πλημμύρες, διεκδικώντας άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% από τον ΕΛΓΑ, κάλυψη για όλες τις ζημιές και νόσους, πράγμα που δεν κάνει και απαιτείται η αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος τονίστηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει τα προβλήματα και να διεκδικεί λύσεις, για την ικανοποίηση τόσο των καπνοπαραγωγών, όσο και των μικρομεσαίων

αγροτοκτηνοτρόφων συνολικότερα.

Κάλεσε τους καπνοπαραγωγούς να δυναμώσουν με τη συμμετοχή τους αγροτικούς συλλόγους και τους αγώνες της αγροτιάς.