Από την Δευτέρα οι δηλώσεις για τη συμμετοχή στις πανελλήνιες

Εξαιτίας των κλειστών σχολείων οι δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω e-mail από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου

Στην τελική ευθεία, ακόμη και με κλειστά σχολεία, μπαίνουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων. Από το υπουργείο Παιδείας προχωρούν όλες οι διαδικασίες με την υπογραφή των σχετικών εγκυκλίων. Μια από αυτές αφορούν την κατάθεση αιτήσεων – δηλώσεων από τους υποψηφίους που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου. Πρόκειται για τις δηλώσεις για την συμμετοχή τους στην πανελλαδικές εξετάσεις.

Εξαιτίας της μη λειτουργίας των σχολείων οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω e-mail από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κοροναϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Εκτιμήσεις εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι ο φετινός διαγωνισμός σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να διενεργηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζει ότι επιδίωξη είναι αυτές να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

KRINI LIVE