Από το…«ισόγειο στα ρετιρέ» και το υγραέριο θέρμανσης

Σχεδόν διπλάσια η τιμή του υγραερίου θέρμανσης σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο έρχεται να προβληματίσει τα νοικοκυριά

Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί από τους συνδημότες μας μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ» αλλά και με ιδία έξοδα, επέλεξαν για τη θέρμανση του χειμώνα το υγραέριο θέρμανσης, ως οικονομικότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές θέρμανσης.

Σαφώς τα έξοδα ήταν αισθητά μειωμένα σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές ενέργειας, χάρη στην χαμηλή τιμή πώλησης του προπανίου.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» φτάνει να σημειωθεί ότι την περσινή περίοδο τέτοια εποχή το υγραέριο θέρμανσης πωλούνταν στα 0,38 ευρώ, τιμή ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με το πετρέλαιο και άλλες πηγές θέρμανσης.

Τη φετινή χρονιά τα δεδομένα ήρθαν να αλλάξουν και στο υγραέριο και οι χαμηλές τιμές να λάβουν νωρίς-νωρίς την ανηφόρα. Συγκεκριμένα σήμερα το υγραέριο έχει ξεπεράσει τα 0,70 λεπτά αγγίζοντας σε κάποιες των περιπτώσεων και τα 0,72 λεπτά του ευρώ, τιμή σχεδόν διπλάσια με τη αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προκαλέσει προβληματισμό στα νοικοκυριά που το χρησιμοποιούν για το χειμώνα, καθώς φέτος αναμένεται κι αυτά με τη σειρά τους αν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου το υγραέριο πωλούνταν προς 0,425 λεπτά του ευρώ, στα τέλη Δεκέμβρη προς 0,450 λεπτά του ευρώ και στα μέσα Φεβρουαρίου προς 0,470 λεπτά του ευρώ.

Οι περισσότεροι πλέον φοβούνται ότι οι τιμές θα αυξηθούν, όσο θα βαδίζουμε προς το χειμώνα και φυσικά όσο διανύουμε τους χειμερινούς μήνες, υποστηρίζοντας ότι ούτε το επίδομα θέρμανσης που άρχισε να χορηγείται από πέρυσι θα μπορέσει να καλύψει τα αυξημένα έξοδα και για την συγκεκριμένη μορφή θέρμανσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *