Αποχαιρέτησαν τις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το διδακτικό έτος για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η προσοχή πλέον στρέφεται στις πανελλήνιες εξετάσεις

Μετά από πολλά εμπόδια και πολυήμερη αναστολή λειτουργίας των σχολείων των δύο βαθμίδων έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης η αυλαία της διδακτικής χρονιάς για τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού Τρικάλων.

Οι μαθητές προσήλθαν για τελευταία ημέρα στα σχολεία του νομού Τρικάλων για την παρακολούθηση των μαθημάτων και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν το φετινό διδακτικό έτος. Η πανδημία του κορονοϊού συνέβαλε την φετινή χρονιά να μην διεξαχθούν οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις, κάτι αντίστοιχο που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια όπου οι μαθητές για να αποφοιτήσουν ή να προαχθούν στην επόμενη τάξη, απαιτούνταν να δώσουν εξετάσεις. Έτσι την φετινή χρονιά οι μαθητές αποχαιρέτησαν το σχολείο χωρίς να εξεταστούν στα μαθήματα και κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα απολυθούν ή θα προαχθούν στη επόμενη τάξη βάσει της βαθμολογίας τους στα τρίμηνα. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή, όπου ουσιαστικά κλείνει και επίσημα η διδακτική χρονιά.

Κι αν οι μαθητές γυμνασίων και των δυο τάξεων λυκείων, Α και Β, είτε θα απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές είτε θα συνεχίσουν για λίγες ακόμη εβδομάδες την προετοιμασία στα φροντιστήρια η κατάσταση δεν είναι ίδια για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι καρδιοχτυπούν για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι των πανελληνίων συνεχίζουν να μετρούν αντίστροφα για την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και την Τρίτη για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Το άγχος των υποψηφίων εντείνεται, ταυτόχρονα και των γονιών τους που βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους που θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες. Στην πρώτη δύσκολη μάχη της ζωής τους που κρίνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

KRINI LIVE