ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σαπίζουν αχρησιμοποίητα δύο πυροσβεστικά οχήματα στο Γριζάνο

Είχαν δωριστεί στην κοινότητα του Γριζάνου προ 12ετιας από την Γερμανό – ελληνική λέσχη Βαμβέργης ε. Σ., που προήδρευε ο κ. Παναγιώτης Μαλέκας μετά από συζήτηση με τον τότε δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Χρήστο Τόλλιο

Το χρόνο πίσω θα προσπαθήσει να γυρίσει η «ΚΡΗΝΗ LIVE», φέρνοντας «Αποκλειστικά» στην επικαιρότητα ένα ξεχασμένο θέμα…ένα ζήτημα που έρχεται στην επιφάνεια, λίγες μόλις ώρες από την καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Φέτα Θεσσαλίας Υφαντής.

Ένα θέμα για το οποίο, ως φαίνεται, καμιά δημοτική Αρχή έως σήμερα, δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή και σημασία και το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σωτήριο τόσο για την αρχική, ολική ή μερική κατάσβεση της πυρκαγιάς της επιχείρησης, όσο και ενδεχόμενα, δυσάρεστα συμβάντα στην περιοχή του Γριζάνου και του συνόλου των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας.

Πριν από 12 περίπου έτη, επί Δημαρχίας Χρήστου Τόλιου, ένας σύλλογος της Γερμανίας και συγκεκριμένα η Γερμανό – ελληνική λέσχη Βαμβέργης ε. Σ., στον οποίο προήδρευε ο κ. Παναγιώτης Μαλέκας με καταγωγή από το Γριζάνο, αποφάσισε να δωρίσει στο χωριό του ένα μεγάλο πυροσβεστικό όχημα κι ένα μικρότερο με δυνατότητα μετακίνησης σε ορεινές περιοχές που διαθέτει η συγκεκριμένη κοινότητα κι άλλες με τις οποίες συνορεύει. Το αίτημα είχε μεταφερθεί από τον τότε Καποδιστριακό δήμαρχο, κ. Χρήστο Τόλιο, μετά τις πυρκαγιές που είχαν προκληθεί και θα μπορούσαν να περιοριστούν τότε, με την συνδρομή των εν λόγω μηχανημάτων που δεν υπήρχαν. Το αίτημα έγινε δεκτό άμεσα από το Σύλλογο και τα δυο πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρθηκαν στο Γριζάνο τα οποία τα παραδόθηκαν στο δήμο Φαρκαδόνας, νομότυπα, επί δημαρχίας Κων/νου Οικονόμου, στην πλατεία του χωριού.

Δυστυχώς αυτά τα οχήματα χρόνια τώρα παραμένουν ανενεργά και ακινητοποιημένα στο Γριζάνο, καθώς καμιά δημοτική Αρχή δεν έκανε αποδοχή της δωρεάς, και να τα αξιοποιήσει, ώστε σε κάποια δύσκολη και δυσάρεστη στιγμή να φανούν χρήσιμα. Και θα φαινόντουσαν χρήσιμα τόσο στη χθεσινή περίπτωση, όσο φυσικά και σε δυσάρεστα συμβάντα πυρκαγιών σε ορεινές και μη περιοχές των κοινοτήτων μας. Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε ότι την περίοδο του 2008, στις μεγάλες και καταστροφικές για το περιβάλλον πυρκαγιές που έπληξαν κοινότητες της περιοχής μας, Γριζάνο, Παναγίτσα, Ζάρκο, η φωτιά είχε μεταφερθεί από ορεινές περιοχές του Μεγάλου Ελευθερίου και θα μπορούσαν να περιοριστούν τοπικά με τη χρήση κατάλληλων μηχανημάτων μέχρι την έλευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παναγιώτης Μαλέκας, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα για την δωρεά επικοινώνησε με την «ΚΡΗΝΗ LIVE», αναδεικνύοντας το θέμα. Ο ίδιος απηύθυνε πρόσκληση στο Δήμο Φαρκαδόνας να προτρέξει και να αξιοποιήσει έστω και τώρα τα δυο οχήματα τα οποία σαπίζουν αχρησιμοποίητα στο Γριζάνο. Ο κ. Μαλέκας εξέφρασε τη διάθεση να συμβάλει στα έξοδα της συντήρησης μέσω του Συλλόγου, αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι και κονδύλια από το Δήμο Φαρκαδόνας, προκειμένου αυτά τα δύο οχήματα να ριχθούν σύντομα σε ενδεχόμενη πυροσβεστική μάχη, σώζοντας περιουσίες αλλά και περιβάλλον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *