Άρχισαν να προετοιμάζονται για τις βαπτίσεις οι γονείς σε χωριά της Φαρκαδόνας

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην ημερομηνία της 3ης Μάϊου, Δευτέρα του Πάσχα και Διακαινησίμου, αν φυσικά όλα πάνε καλά, για να ακολουθήσουν οι ημερομηνίες του πρώτου Σαββατοκύριακου του Πάσχα 8 και 9 Μάϊου, που συμπίπτει και με την εορτή της Κυριακής του Θωμά

Η πανδημία του κορονοϊού φρέναρε ή ανέβαλε γάμους αλλά και βαπτίσεις και στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Τα περιοριστικά μέτρα και οι απαγορεύσεις μετέθεσαν γάμους και βαπτίσεις, οι οποίες ουσιαστικά σταμάτησαν μέσα στο φθινόπωρο.

Από τον περασμένο Νοέμβριο δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα δεν επέτρεπαν τα ευχάριστα Μυστήρια στις ζωές των ανθρώπων. Οι γάμοι ουσιαστικά ξεκίνησαν από τον Ιούλιο 2020 με το άνοιγμα και της εστίασης και συνεχίστηκαν μέχρι και το Σεπτέμβριο. Για τις βαπτίσεις η κατάσταση ήταν διαφορετική καθώς τελούνταν έως και το Νοέμβριο πριν το δεύτερο lockdown έστω το τελευταίο διάστημα, πριν την επιβολή, με μικρό αριθμό καλεσμένων.

Πλέον και σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν ιερείς αλλά και καταστήματα είδη δώρων της περιοχής μας, ξεκίνησε δειλά-δειλά το ενδιαφέρον για την τέλεση Μυστηρίων.

Όπως δήλωσε στην «ΚΡΗΝΗ LIVE», ιερέας κοινότητας του Δήμου μας, ήδη έχουν ξεκινήσουν να κλείνονται οι πρώτες ημερομηνίες κυρίως για βαπτίσεις. Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην ημερομηνία της 3ης Μάϊου, Δευτέρα του Πάσχα και Διακαινησίμου, αν φυσικά όλα πάνε καλά, για να ακολουθήσουν οι ημερομηνίες του πρώτου Σαββατοκύριακου του Πάσχα 8 και 9 Μάϊου, που συμπίπτει και με την εορτή της Κυριακής του Θωμά.

Παράλληλα, προβαίνουν σε έρευνα αγοράς για προσκλητήρια, μπομπονιέρες, βαφτιστικά, στολισμούς, γλυκά και κεράσματα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το κλείσιμο των δεξιώσεων, προκειμένου να διευθετηθεί πλήρως η κατάσταση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, κυρίως αν θα επιτραπούν τραπέζια και ποιος θα είναι ο αριθμός των καλεσμένων.

«Ήδη ξεκίνησε η έρευνα αγοράς ζευγαριών και νονών που θέλουν να βαπτίσουν τα βρέφη τους κυρίως το Πάσχα και αμέσως μετά το Πάσχα. Το ενδιαφέρον από τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω έντονο, με τις ημερομηνίες κυρίως να εστιάζονται την Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, αλλά και το Σαββατοκύριακο της εορτής του Αγίου Θωμά», σημειώνει στην «ΚΡΗΝΗ LIVE» η κα Χρυσάνθη Μπακλαβά, υπεύθυνη του Ανθοπωλείου – Είδη Δώρων – Βαπτιστικών «Κατερίνα» που λειτουργεί στο Γριζάνο.

Αναφορικά τώρα με τους γάμους, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται από τον Ιούνιο και μετέπειτα, προκειμένου να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο…