Άρχισε η εκταμίευση των χρημάτων από τους δικαιούχους του «Εξοικονομώ ΙΙ»

Ήδη αρκετοί από τους επιτυχόντες άρχισαν τις εργασίες που επιχορηγεί το πρόγραμμα στις οικίες τους

Το πρόγραμμα του «Εξοικονομώ ΙΙ» προχωρά κι άρχισε να υλοποιείται από αρκετούς επιτυχόντες, τόσο του Δήμου Φαρκαδόνας, όσο και άλλων περιοχών της χώρας. Οι αιτήσεις του προγράμματος, όπως είναι γνωστό είχαν κατατεθεί στα μέσα του Σεπτέμβρη και πλέον εδώ και αρκετό διάστημα ξεκίνησε η εξέταση των φακέλων, εκείνων που είχαν υποβάλει αιτήσεις δανειοδότησης στις τράπεζες. Με την συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων και το πράσινο φως της δανειοδότησης, οι επιτυχόντες μπορούν να ξεκινήσουν την εκταμίευση με σκοπό την έναρξη των εργασιών.

Ήδη αρκετοί από τους επιτυχόντες άρχισαν τις εργασίες που επιχορηγεί το πρόγραμμα στις οικίες τους. Ωστόσο αρκετοί είναι κι εκείνοι που ενώ μπορούν να ξεκινήσουν τις εργασίες τις μεταθέτουν για την άνοιξη προκειμένου να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Το μέγιστο ποσό της επιδότησης αξίζει να υπογραμμιστεί ότι αγγίζει τις 25.000 ευρώ ανά οικία με επιχορήγηση έως και 70% από το πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις δανειοδότησης συνεχίζουν να εξετάζονται από τις τράπεζες ενώ μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα ενός σημαντικού αριθμού επιτυχόντων.