Άρχισε να έρχεται η «λυπητερή» για τα ανείσπρακτα τέλη

Δεκάδες υπόχρεοι τελών κυκλοφορίας παραλαμβάνουν βεβαιώσεις για τα ανείσπρακτα τέλη

Η αποστολή των ειδοποιητηρίων και σε Φαρκαδόνιους φορολογούμενους για ανεξόφλητες οφειλές συνεχίζεται. Κι όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη, προκαλώντας άγχος και προβληματισμό. Άγχος για το που θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι τρέχοντες φόροι, καθώς επίσης κι εκείνοι παρελθόντων ετών που έμειναν απλήρωτοι κι ήρθαν να προστεθούν σε ανεξόφλητες οφειλές τελών οχημάτων, και λοιπών προστίμων.

Ανείσπρακτα τέλη αυτοκινήτων του τρέχοντος έτους, αλλά και προηγούμενων ετών βεβαιώνονται στα ΑΦΜ των υπόχρεων φορολογουμένων μαζί με τα αντίστοιχα βεβαίως ποσά των προστίμων, τα οποία διπλασιάζουν τα χρέη.

Οι ειδοποιήσεις σκάνε σαν «βόμβα» στα χέρια των φορολογουμένων η μία μετά την άλλη. Και πως άλλωστε όταν αυτές κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους φορολογούμενους.

Δεκάδες υπόχρεοι τελών κυκλοφορίας παραλαμβάνουν βεβαιώσεις για τα ανείσπρακτα τέλη, καθώς με εντολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του νομού προχώρησε σε ηλεκτρονική διασταύρωση και συνεχίζει να ελέγχει τα στοιχεία των οδηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι βεβαιώσεις οφειλής άρχισαν να αποστέλλονται από τα τέλη Ιουλίου και η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε διακανονισμούς και να πληρώσουν την οφειλή.

Οι βεβαιώσεις χρεών αφορούν στα ανείσπρακτα τέλη του 2018, αλλά και προηγούμενων ετών.

Οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία των οδηγών.