Ασήκωτα τα οικονομικά βάρη και για τους Φαρκαδόνιους

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί τους επόμενους επτά μήνες η καταβολή του φόρου εισοδήματος ενώ έπεται το Σεπτέμβριο ο ΕΝΦΙΑ για να ακολουθήσουν στα τέλη του χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας

Νέα οικονομικά βάρη ήρθαν να προστεθούν από προχθές στις πλάτες των Τρικαλινών φορολογούμενων και ευρύτερα. Οι Τρικαλινοί φορολογούμενοι κλήθηκαν από την Πέμπτη και θα συνεχίσουν να καλούνται για τους επόμενους 8 μήνες να αποπληρώνουν την δόση του φόρου εισοδήματος μετά και την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Η αρχή έγινε από τον Ιούλιο καθώς μέχρι και την Πέμπτη οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα έπρεπε να σπεύσουν είτε στις τράπεζες, είτε μέσω υπολογιστών από το σπίτι για να καταθέσουν την πρώτη από τις οκτώ δόσεις που αναλογούν στο φόρο εισοδήματος.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που διευθέτησαν την οικονομική εκκρεμότητα, ωστόσο δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που άφησαν την συγκεκριμένη οικονομική εκκρεμότητα πίσω καθώς τα χρήματα δεν επαρκούσαν για την μηνιαία αποπληρωμή. Για όλους αυτούς επιβάλλονται προσαυξήσεις οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν μαζί με τη δόση.

Ωστόσο για μια ακόμη χρονιά τα παράπονα δεν λείπουν από τους πολίτες μιας και η συγκεκριμένη υποχρέωση έρχεται να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έξοδα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ασφάλιστρα που πρέπει να αποπληρώνονται κάθε μήνα και προσωπικά και οικογενειακά έξοδα εκτινάσσουν τον προϋπολογισμό στα ύψη.

Η συγκεκριμένη υποχρέωση αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2021. Πριν όμως ολοκληρωθεί ένα νέο βάρος αναμένεται να προστεθεί στις πλάτες και των Τρικαλινών που δεν είναι άλλο από εκείνο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτου, γνωστού ΕΝΦΙΑ.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν έως το τέλος του μήνα που μόλις ξεκίνησε με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως είναι γνωστό τα προηγούμενα χρόνια ο ΕΝΦΙΑ πληρωνόταν σε 6 δόσεις. Τη φετινή χρονιά ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής αν ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 6 ή 8 δόσεις, γεγονός το οποίο θα εξεταστεί στο άμεσο μέλλον.

Όπως και να χει από δω και στο εξής και τους επόμενους μήνες μέχρι το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους οι φορολογούμενοι θα έχουν ένα βουνό υποχρεώσεων μπροστά τους. Δόσεις φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, τέλη κυκλοφορίας που πραγματικά αγχώνουν και προβληματίζουν τον καθένα μας.

KRINI LIVE