Αβέβαιη η πραγματοποίηση του Τρικαλινού παζαριού τη φετινή χρονιά

Τον Αύγουστο το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων αναμένεται να αποφασίσει αν θα διεξαχθεί τη φετινή χρονιά η εμποροπανήγυρη στις 14 Σεπτεμβρίου και το 3ο κατά σειρά Street Food Festival

Αν και τα προηγούμενα χρόνια, τη συγκεκριμένη εποχή που διανύουμε ο Δήμος Τρικκαίων κήρυσσε την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση του Τρικαλινού παζαριού του Σεπτεμβρίου, τη φετινή χρονιά σε καιρούς πανδημίας βρίσκεται εν αναμονή.

Όχι μόνο δεν ξεκινά την διαδικασία των δημοπρασιών, αντιθέτως τηρεί στάση αναμονής, βαδίζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων, περιμένοντας να λάβει τις τελικές αποφάσεις τον επόμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια στα τέλη Ιουλίου και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ξεκινούσαν οι διαδικασίες των δημοπρασιών αρχικά για το λούνα παρκ και συνεχιζόταν με την θέσεις των μικροπωλητών και των διαφόρων επαγγελματιών που επιδίωκαν να ενοικιάσουν μία θέση στο Τρικαλινό παζάρι.

Φέτος ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ζήτημα των εκδηλώσεων και διοργανώσεων κάθε είδους σε ανοιχτό χώρο.
Ειδικά για το ζήτημα της ετήσιας εμποροπανήγυρης, του μακραίωνου Τρικαλινού Παζαριού, αλλά και για το 3ο κατά σειρά Street Food Festival, ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει υπ’ όψιν του και εξετάζει σοβαρά όλες τις παραμέτρους, συζητώντας όλα τα ενδεχόμενα.
μέσα σε αυτά τα ενδεχόμενα είναι και της ματαίωσης των δυο εκδηλώσεων, ειδικά του παζαριού που τον περιμένουν άτομα μικρής και μεγάλης ηλικίας αλλά και μικροπωλητών που φτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας για να εκθέσουν τα εμπορεύματά τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτιστη μέριμνα είναι η υγεία όλων, όσοι θα μετάσχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε οποιαδήποτε διοργάνωση πραγματοποιηθεί.
Επομένως, με βάση τις οδηγίες και αποφάσεις της κυβέρνησης και των ειδικών, την υπάρχουσα κατάσταση και κάθε ζήτημα που σχετίζεται με την τήρηση της νομιμότητας, οι αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, τον Αύγουστο.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η πραγματοποίηση του Τρικαλινού παζαριού αναμένεται να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες. Εκείνο πάντως που προέχει και προβληματίζει είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας των επισκεπτών που θα ξεναγούνται στο παζάρι και της αποφυγής συνωστισμού, κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την τήρησή του.

KRINI LIVE