Αυξάνονται καθημερινά τα προβλήματα των επαγγελματιών λαϊκών αγορών

Η κίνηση μειώθηκε έως και 30% σύμφωνα με τους επαγγελματίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε σχεδόν το σύνολο των επαγγελματικών κλάδων σε πανελλαδικό επίπεδο, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες. Δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και όλους όσους απασχολούνται στις λαϊκές αγορές είτε ως παραγωγοί, είτε ως μικροπωλητές.

Η εικόνα και σε τοπικό επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα με τα περιοριστικά μέτρα, την καραντίνα, αλλά και την παύση των λαϊκών για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους επαγγελματίες.

Φτάνει να σημειωθεί ότι η κίνηση μειώθηκε έως και 30% σύμφωνα με τους επαγγελματίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους.

Όλα αυτά τα προβλήματα σαφώς και απασχολούν σε καθημερινή βάση τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, ενώ η αβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες, βαδίζοντας και διανύοντας το χειμώνα είναι έντονη. Όπως και οι ίδιοι τονίζουν αν η πανδημία συνεχιστεί με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς που εξελίσσεται σήμερα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αν θα υπάρξει δουλειά στις λαϊκές…

Τα προβλήματα και οι προβληματισμοί παραγωγών και μικροπωλητών ήρθαν να συζητηθούν στην συνάντηση στελεχών της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών με τοπικά στελέχη. Η συνάντηση έγινε στα Τρίκαλα με πρωτοβουλία του τοπικού σωματείου προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση και να χαραχθεί κοινή πορεία με τις υπόλοιπες Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται πανελλαδικά.

Τα μέλη του σωματείου παραγωγών νομού Τρικάλων, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο του ΔΣ Αχιλλέα Κούκο, μετέφεραν στους συνδικαλιστές των λαϊκών αγορών την έντονη ανησυχία τους για τη λειτουργία της λαϊκής. Το παρών έδωσαν οι Δημήτρης Πούρικας, Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας Παραγωγών, Βασίλης Λυγούδης, Γραμματέας Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας, Νίκος Κουτσούλης Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και Στέφανος Λιάπης, μέλος της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας.