Αυξάνονται οι πωλήσεις των καυσόξυλων

Από τα μέσα του περασμένου μήνα έως και σήμερα οι Τρικαλινοί ξεκίνησαν την προμήθεια καυσόξυλων, για την θέρμανση του χειμώνα

Οι προετοιμασίες των κατοίκων της πόλης και της περιφέρειας του νομού ενόψει χειμώνα καλά κρατούν. Κι αν οι μέρες που διανύουμε μπορεί να είναι σχετικά ήπιες, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα αγριέψει ο καιρός δείχνοντας το έντονο φθινοπωρινό πρόσωπο.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» από τα μέσα του περασμένου μήνα έως και σήμερα οι Τρικαλινοί ξεκίνησαν την προμήθεια καυσόξυλων, για την θέρμανση του χειμώνα. Ήδη στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, η αγοραστική κίνηση κινείται αυξητικά.

Ο φόρτος εργασίας είναι έντονος, κι όπως αναφέρουν άλλωστε και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, το δίμηνο Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, η κίνηση εκτοξεύεται στα ύψη.

Αναφορικά με τις τιμές αυτές ποικίλουν και λίγο ως πολύ σχετίζονται και με την ποιότητα του ξύλου. Κυρίως στην τοπική αγορά αλλά και σ’ εκείνες των όμορων περιοχών συναντούμε ξύλα προς πώληση στο 135 – 140 ευρώ το τόνο. Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις καθώς συναντούμε ξύλα όπου ο τόνος κυμαίνεται στα 130 ευρώ το τόνο ενώ σε ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές του ξύλου των ακακιών οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ ανά τόνο.

Οι τιμές αυτές ενδεχομένως να μείνουν αμετάβλητες μέχρι τα μέσα Οκτώβρη. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι θα επικρατήσει μέσα στο χειμώνα και μετά το Γενάρη, όπου πολλοί λόγω ελλείψεων προχωρούν σε νέα αγορά. Τα προηγούμενα χρόνια οι τιμές από το Γενάρη έως και τα τέλη του χειμώνα, τσιμπούσαν κατά πολύ και κυμαινόταν ακόμη και στα 140 ευρώ τον τόνο λόγω ελλείψεων.

Πλέον οι περισσότεροι ευελπιστούν σε ένα ήπιο χειμώνα ανάλογο του περσινού και απεύχονται έναν χειμώνα ανάλογο 2017, με το δίμηνο των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών μέχρι και -18 και του χιονιά που προκάλεσε δεκάδες προβλήματα σε όλο το φάσμα του νομού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *