Αυξημένες οι ανάγκες για την προσφορά αίματος και Μυελού των Οστών

Έκκληση προς τους Τρικαλινούς απευθύνει το Νοσοκομείο Τρικάλων και η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας

Η πανδημία του κορονοϊού είχε αλυσιδωτές συνέπειες όχι μόνο στην κοινωνική και οικονομική ζωή, δυστυχώς όμως επηρέασε κι άλλους τομείς, όπως εκείνο της Υγείας. Οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις για την προστασία κατά του κορονοϊού, αλλά και ο φόβος των πολιτών να προσέλθουν σε κάποια νοσηλευτική μονάδα, είχαν ως αποτέλεσμα να μην προσέρχονται στα νοσοκομεία ταυτόχρονα και σ΄ αυτό των Τρικάλων, πολίτες για την προσφορά αίματος αλλά και δειγμάτων Μυελού των Οστών. Κι όλα αυτά την ώρα που τα αποθέματα σε αίμα, μειώθηκαν δραματικά, αλλά και ο αριθμός όλων εκείνων που έχουν ανάγκη από διάφορες ασθένειες, μεταγγίσεις και μεταμοσχεύσεις αυξάνονται.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται το Νοσοκομείο Τρικάλων και η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους Τρικαλινούς να μετέχουν τόσο στην προσφορά αίματος, όσο και στη Δωρεά Μυελού των Οστών.

«Στις δύσκολες μέρες που περνάμε και που αναγκαστήκαμε να διακόψουμε όλες μας τις δράσεις. Απευθύνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας 18 – 45 ετών να μην ξεχνούν να προσέλθουν ώστε να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το αρμόδιο τμήμα αναφέρεται παράλληλα στις αυξημένες ανάγκες καλώντας τον κόσμο να συμμετέχουν στην διάδοση της ιδέας μέσω του διαδικτύου με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη μερίδα πολιτών.

«Οι ασθενείς είναι εκεί…περιμένουν με αγωνία και λόγω της απρόβλεπτης πανδημίας η Τράπεζα των Δοτών δυστυχώς δεν ανανεώνεται. Η λήψη στοματικού επιχρίσματος κατέστη επικίνδυνη διαδικασία, ως μολυσματικά μεταδιδόμενο υλικό, οπότε πλέον ο έλεγχος συμβατότητας απαιτεί λήψη αίματος», έρχονται να προσθέσουν στην σχετική πρόσκληση.

KRINI LIVE