Αυξημένη η συμμετοχή στον «Θαλή»

Στον 82ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό από το νομό Τρικάλων συμμετείχαν 500 μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Εντός των σχολικών τους μονάδων, μαθητές των Τρικάλων και της περιφέρειας του νομού συμμετείχαν το πρωί της Παρασκευής στον 82ο Μαθηματικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας «Θαλής».

Ο διαγωνισμός για μια ακόμη χρονιά διεξήχθη εντός των σχολικών μονάδων, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του σε εξεταστικά κέντρα που οριζόταν στο σύνολο του νομού, τα προηγούμενα χρόνια.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 500 περίπου μαθητές 26 γυμνασίων και λυκείων του νομού, που δήλωσαν την προηγούμενη ημέρα συμμετοχή.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.
Ο διαγωνισμός είχε διάρκεια 2 ωρών και απαρτιζόταν από τρία (3) θέματα πλήρους ανάπτυξης. Ποιοι συμμετέχουν
Στον διαγωνισμό μπορούσαν να λάβουν μέρος μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν προαιρετική.
Η όλη διαδικασία όπως επεσήμανε και ο κ. Δημήτρης Θεοχάρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ κύλησε χωρίς προβλήματα ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση του για την συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό.

Οι μαθητές που θα διακριθούν θα κληθούν να συμμετάσχουν στο επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» τον Ιανουάριο του 2022 και οι διακριθέντες στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» τον Φεβρουάριο του 2022.

Επισημαίνεται ότι την ευθύνη διοργάνωσης του διαγωνισμού είχε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρείακαι τα στοιχεία των μαθητών και εκπαιδευτικών θα χρησιμοποιηθούν μόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποκλειστικά για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ έχουν καταγραφεί μεγάλες επιτυχίες από Τρικαλινούς μαθητές που κατάφεραν να φτάσουν ψηλά και να διακριθούν σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *