Αυξημένης δυσκολίας τα Μαθηματικά των ΕΠΑ.Λ.

Απαιτητικά θέματα για διαβασμένους τα σημερινά θέματα που δυσκόλεψαν αρκετά πολλούς υποψηφίους

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε σε τοπικό επίπεδο η αποχή των υποψηφίων των ΕΠΑ.Λ. ομάδας Α΄ στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η αποχή άγγιξε το 17.2% καθώς από τους 309 Τρικαλινούς υποψηφίους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να διαγωνιστούν στο μάθημα των Μαθηματικών προσήλθαν στις εξεταστικές αίθουσες του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα για το σύνολο του νομού, 256 υποψήφιοι, καθώς απουσίαζαν οι 53.

Οι υποψήφιοι όλων των τομέων του επαγγελματικού λυκείου διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Μαθηματικών γενικής παιδείας.

Η έναρξη της δεύτερης ημέρας των εξετάσεων κηρύχτηκε στις 8:30 το πρωί με τους μαθητές να παραλαμβάνουν τα θέματα που είχαν αποσταλεί στα δυο εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στο νομό και συγκεκριμένα στο 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί οι πρώτοι υποψήφιοι ξεκίνησαν να εξέρχονται των εξεταστικών αιθουσών. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές εξέφραζαν την ικανοποίησή τους από τα θέματα, ενώ κάποιοι μιλούσαν για διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Γενικά η πλειονότητα των υποψηφίων μιλούσε για δυσκολίες τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Οι καθηγητές που κλήθηκαν να σχολιάσουν τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων, τα χαρακτήρισαν απαιτητικά, που κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης και οι μαθητές που είχαν κατανοήσει πολύ καλά τις έννοιες της ύλης μπορούν να απαντήσουν στα ερωτήματα των ασκήσεων.

Την Παρασκευή, 18 Ιουνίου, οι μαθητές των ΓΕΛ εξετάζονται στην Κοινωνιολογία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).