Αυξημένο ενδιαφέρον για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί είναι εκείνοι που προχώρησαν σε εμβολιασμό σπεύδοντας αρχικά στο γιατρό τους για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κι έπειτα στο φαρμακοποιό τους για την πραγματοποίηση του αντιγριπικού εμβολίου

Στα ράφια των φαρμακείων του νομού βρίσκονται από τα τέλη του περασμένου μήνα τα αντιγριπικά εμβόλια. Σύμφωνα με γιατρούς και φαρμακοποιούς τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ο αντιγριπικός εμβολιασμός, των ευπαθών ομάδων, με χρόνια νοσήματα, αλλά και ηλικιωμένων. Την φετινή χρονιά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτρη Οικονόμου, υπάρχει αυξημένη ζήτηση, τόσο από τις ευπαθείς ομάδες, όσο και από το γενικό πληθυσμό.

Ο καθένας προσπαθεί να θωρακίσει τον οργανισμό κατά τις γρίπης, αποφεύγοντας τα χειρότερα, μετά και την έξαρση της πανδημίας.

Στα Τρίκαλα, όπως φυσικά και σε όλη τη χώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό. Ωστόσο τη φετινή χρονιά λόγω της μεγάλης ζήτησης, σε πρώτη φάση αναμένεται να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες ενώ σε δεύτερη και τρίτη φάση, ο υπόλοιπος πληθυσμός βάσει και των αποθεμάτων. Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα την φετινή χρονιά ο εμβολιασμός θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, κι όχι μέσω χειρόγραφων συνταγών.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες πολλοί είναι εκείνοι που προχώρησαν σε εμβολιασμό σπεύδοντας αρχικά στο γιατρό τους για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κι έπειτα στο φαρμακοποιό τους για την πραγματοποίηση του αντιγριπικού εμβολίου.

Κάθε ιατρική συνταγή, που περιέχει αντιγριπικό εμβόλιο, εκδίδεται αυστηρά βάσει των οδηγιών του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών και είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική.
Παράλληλα πολλές είναι οι παραγγελίες από ενδιαφερόμενους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και από το γενικό πληθυσμό. Αξίζει να σημειωθεί και βάσει εκτιμήσεων την φετινή χρονιά παρατηρείται μια αύξηση περίπου του 20% στην ζήτηση αντιγριπικών εμβολίων.

Όλοι εκφράζουν την αγωνία τους για την επάρκεια στο εμβόλιο της γρίπης γιατί στις λίστες μπαίνουν και άτομα που δεν είχαν εμβολιστεί στο παρελθόν.

Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενο και είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Άνθρωποι κάθε ηλικίας που τα προηγούμενα χρόνια δεν έδειχναν ενδιαφέρον, θέλουν να εμβολιαστούν για γρίπη αλλά και πνευμονιόκοκκο.