Χαρά και συγκίνηση στο άκουσμα του Χριστός Ανέστη

Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία

Συγκίνηση αλλά ταυτόχρονα και χαρά ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα που σκιαγράφησαν την ατμόσφαιρα σ’ όλες τις εκκλησίες του νομού Τρικάλων, όπου εορτάστηκε η Απόδοσης του Πάσχα. Συγκίνηση και χαρά για τις κατανυκτικές στιγμές που δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν το Μεγάλο Σάββατο οι πιστοί, εξαιτίας των απαγορευτικών μέτρων που ελήφθησαν ενάντια της διασποράς του κορονοϊού.

Με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Μεγάλη Εβδομάδα είχε προγραμματιστεί ο εορτασμός του Πάσχα να διεξαχθεί το βράδυ της 26ης προς την 27η Μάϊου όπου τιμάται η Απόδοση του Πάσχα, γεγονός που συνέβη την Τρίτη. Στους Μητροπολιτικούς Ναούς Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες κ.κ. Χρυσόστομος και Θεόκλητος τέλεσαν τις Αναστάσιμες Λειτουργίες αναφωνώντας μαζί με τους πιστούς για τελευταία φορά φέτος το Χριστός Ανέστη.

Οι καμπάνες των ναών όλου του νομού ήχησαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης για την τέλεση του Εσπερινού, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 11 το βράδυ ξεκίνησε η Ακολουθία της Εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μεταδόθηκε το Άγιο Φως για να ακολουθήσει στους αύλειους χώρους των εκκλησιών η Ανάγνωση του Αναστάσιμου Ευαγγελίου και ο ψαλμός του Χριστός Ανέστη.

Ιερείς και πιστοί επέστρεψαν στους ναούς τελώντας τις Αναστάσιμες Θείες Λειτουργίες με την ευχή πιστοί, ιερείς και εκκλησίες να είναι η τελευταία χρονιά που γιόρτασαν με περιορισμούς της Ανάσταση.

KRINI LIVE