«Χαρταετός» 21 πρωτοχρονιάτικες πίτες στο Δήμο Φαρκαδόνας

Η πανδημία φρενάρει τις ετήσιες εκδηλώσεις που άνοιγαν το έτος Σύλλογοι και Φορείς της περιοχής μας

Πολλά πράγματα άλλαξαν τη ζωή και τη δραστηριότητα όλων μας, κι όπως όλα δείχνουν οι αλλαγές θα συνεχιστούν να υφίστανται και τη νέα χρονιά, επηρεάζοντας και την κοσμική ζωή. Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια από την έλευση του νέου χρόνου έως και τις Απόκριες καταγράφαμε τις εκδηλώσεις κοπής πίτας Συλλόγων και Φορέων της περιοχής μας, φέτος δυστυχώς η πανδημία βάζει φρένο στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, αφενός εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της αποφυγής συνωστισμού, αφετέρου των κλειστών καταστημάτων εστίασης.

Τα προηγούμενα χρόνια, όπως κατέγραφε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας διοργανωνόταν συνολικά 21 τέτοιες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα 12 αφορούσαν την Δημοτική Ενότητα Φαρκαδόνας, 5 τη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας και 4 τη Δημοτική Ενότητα Πελινναίων.

Οι εκδηλώσεις άνοιγαν συνήθως την παραμονή των Θεοφανίων με την κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γριζάνου «Ο Βλύζας» και ολοκληρωνόταν σχεδόν δυο μήνες αργότερα με το ΚΑΠΗ της Κρήνης.

Σαφώς οι εκδηλώσεις πέραν την ψυχαγωγίας που προσέφεραν στους συμμετέχοντες αποτελούσαν μια καλή ευκαιρία για την συγκέντρωση εσόδων από τις διοικήσεις αλλά ταυτόχρονα και των συνδρομών των μελών. Στις περιπτώσεις εκείνων των Συλλόγων που εξέδιδαν και τα ετήσια ημερολόγια, ήταν σαφώς μεγαλύτερα τα έσοδα καθώς μέσα από τις εν λόγω εκδηλώσεις φρόντιζαν να προμηθεύσουν στον συμμετέχοντα κόσμο.